Ebola: Soldaţii americani desfăşuraţi în Africa ar putea rămâne acolo un an

(JOEL SAGET / AFP / Getty Images)

Soldaţii americani care au început să fie desfăşuraţi în Africa de Vest pentru a contribui la lupta împotriva epidemiei de Ebola ar putea rămâne acolo până la un an, în funcţie de rapiditatea cu care virusul va putea fi adus sub control, a declarat marţi un înalt responsabil american, citat de AFP.

Şeful comandamentului militar al SUA pentru regiunea Africa, generalul David Rodriguez, a respins totodată criticile formulate la adresa Washingtonului potrivit cărora răspunsul american la criză ar fi fost prea lent şi nu ar fi ţinut cont de infrastructurile limitate din Liberia.

Aproape 350 de soldaţi americani au fost până în prezent desfăşuraţi în Liberia şi în Senegal pentru a forma personalul sanitar la faţa locului, a oferi un sprijin logistic şi a pune pe picioare laboratoare mobile. Contingentul de soldaţi americani ar urma sa atingă 3.200 de oameni în cele din urmă.

Chestionat de jurnalişti cu privire la durata detaşării militarilor în regiune, David Rodriguez a răspuns: 'Sunt sigur, la stadiul actual, că aceasta va dura în jur de un an (...) dar nu este decât o presupunere'. 'Vom decide pe parcurs', în funcţie de ritmul cu care se va reduce rata de transmitere a virusului, a adăugat el.

Experţii administraţiei americane apreciază că, dacă 70% dintre pacienţii infectaţi cu Ebola ar putea fi transferaţi în centre de tratament, propagarea virusului ar putea fi adusă sub control, a conchis generalul cu patru stele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe