Drulă: Sper ca preşedintele să înţeleagă că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi el

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor (gov.ro)

Vicepreşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat duminică seara, la Digi24, că alegerile anticipate nu sunt o soluţie de dorit pentru România, dar dacă altfel nu se poate rezolva actuala criză politică, acest mecanism constituţional trebuie pus în practică.

„Alegerile anticipate eu cred că pentru România nu sunt de dorit, dar dacă nu se poate rezolva criza politică altcumva, este un mecanism constituţional care trebuie pus în practică. Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat şi să spună oamenii prin vot. Acum, eu nu cred că sunt de dorit, oricum cred că nu se pot organiza mai devreme de patru luni de la momentul căderii unei prime propuneri de premier, deci suntem cel puţin la patru luni şi câteva zile de această declanşare ce ar putea avea loc mai degrabă în primăvară, trecând peste situaţia pandemică - până în primăvară sperăm să ne aflăm şi într-o situaţie pandemică mai bună”, a replicat Cătălin Drulă întrebat fiind dacă alegerile anticipate ar fi o variantă pentru USR.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că formaţiunea politică din care face parte este dispusă “până în ultimul moment să accepte o propunere din partea PNL pentru a reface coaliţia”. Liderul USR a lansat, totodată, un nou val de critici la adresa premierului interimar Florin Cîţu, pe care îl consideră vinovatul principal pentru criza politică prin care trece România.

„Cred că sunt din ce în ce mai mulţi oameni din PNL care înţeleg că nu se mai poate cu Florin Cîţu. Poate că şi preşedintele înţelege şi sper să înţeleagă că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi, dacă îmi permiteţi o licenţă, şi că nu ne putem bloca într-un om cu ţara. Cred că încă există resurse în această configuraţie a Parlamentului rezultată în decembrie 2020, dacă nu, e cinstit până la urmă să mergem către alegători. De multe ori mi-am văzut colegii din PNL şocaţi cumva şi încercând să repare cioburile unei farfurii care a căzut pe jos - şocaţi de anumite decizii, de momente prin care au trecut."

Întrebat dacă are semnale din PNL că ar renunţa la Florin Cîţu pentru funcţia de premier, Cătălin Drulă a răspuns: „Discuţiile care sunt private rămân private, dar am semnale că sunt mulţi oameni din PNL cu capul pe umeri, oameni pe care îi respect, pe care îi respectăm ca parteneri, care nu sunt în regulă cu ce s-a întâmplat. Sunt mulţi care nici nu l-au dorit premier sau preşedinte, deci nu e o surpriză că există astfel de oameni. Impresia mea este că sunt foarte mulţi oameni care înţeleg că omul este problema, nu e o soluţie şi că soluţia înseamnă să avem alt premier”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne