Drulă, după reacţia comisarului european pentru Justiţie: Ticăloşia lui Predoiu şi a PSD riscă să ne arunce în afara UE

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă (USR)

Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, dă dreptate USR - ministrul Cătălin Predoiu trebuie să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia, a reacţionat, joi, preşedintele formaţiunii, Cătălin Drulă.

"Argatul PSD Cătălin Predoiu vrea odată pentru totdeauna control politic total pe Justiţie. Şi singurul partid care se luptă cu pachetul de legi mizerabil pe care vrea să-l adopte este USR. Colegii mei Stelian Ion şi Silviu Dehelean au avut ieri o întrevedere cu comisarul european Didier Reynders. Astăzi, comisarul a spus acelaşi lucru pe care i l-a spus USR ministrului Rodica Stănoiu versiunea 2022: trebuie să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia", a declarat Cătălin Drulă.

Potrivit liderului USR, Comisia Europeană a fost sesizată de formaţiunea sa prin Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

"Este evident că PSD şi remorca galbenă vor să pună în pericol viitorul european al României. Dacă o ţin tot aşa ne vom trezi fără fonduri europene. Ticăloşia lui Predoiu şi a PSD riscă să ne arunce în afara proiectului european", a adăugat Cătălin Drulă.

Reamintim că Didier Reynders a transmis un mesaj ferm coaliţiei PSD-PNL-UMDR: Nu adoptaţi noile legi ale justiţiei, varianta Predoiu, înainte de a primi avizul Comisiei de la Veneţia.

"Ieri m-am întâlnit cu europarlamentarul Vlad Gheorghe, deputaţii români Stelian Ion şi Silviu Dehelean pentru un schimb de replici despre reformele din justiţie şi statul de drept din România. Am reamintit că Comisia Europeană este în contact cu autorităţile române pentru a discuta despre reforme şi că recomand să aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia asupra proiectelor de legi ale justiţiei înainte de a le adopta, pentru a ne asigura că sunt în concordanţă cu standardele europene", a scris Didier Reynders pe contul său de Twitter.