Dronă kamikaze aparent ucraineană loveşte o rafinărie de petrol din regiunea rusă Rostov

Atac asupra rafinăriei de petrol din Novoşahtinsk
Atac asupra rafinăriei de petrol din Novoşahtinsk

Noi imagini virale distribuite în spaţiul online surprinde momentul în care o dronă “kamikaze” aparent ucraineană provoacă o explozie puternică la rafinăria de petrol din Novoşahtinsk, în regiunea rusă Rostov, la graniţa cu Ucraina, relatează Kyiv Post.

Incidentul, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph, a avut loc miercuri.

Imaginile care au circulat între timp pe platformele de socializare Twitter şi Telegram ar fi arătat incidentul.

În videoclipul filmat de ruşi neidentificaţi aflaţi în apropiere, se poate vedea cum drona coboară cu viteză spre rafinărie înainte de a intra în picaj şi de a izbucni în flăcări.

Într-o declaraţie, un oficial al rafinăriei a confirmat că drone au lovit instalaţiile tehnologice de la Novoşahtinsk. De asemenea, rafinăria a precizat că personalul a fost evacuat, iar activitatea a fost întreruptă pe durata evaluării pagubelor.

Comunicatul rafinăriei a precizat că două drone au fost implicate în incident, prima dronă ar fi lovit instalaţia la ora locală 8:40 AM, urmată de a doua dronă la ora 9:23 AM.

Vasili Golubev, guvernatorul regiunii ruse Rostov, a confirmat, de asemenea, incidentul, menţionând că fragmente din două drone au fost găsite la rafinărie, dar adăugând că nimeni nu a fost rănit.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe