Dragoş Tudorache, atac la adresa PNL şi PSD: Au deschis un drum către iliberalism şi capturarea statului

Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu
Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu (Epoch Times România)

Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache i-a acuzat, marţi, pe liberali şi social-democraţi că au deschis drumul către “iliberalism şi capturarea statului”, astfel încât “jaful din banii publici şi monopolul asupra puterii să se poată desfăşura nestingherit”. În plus, Tudorache este de părere că UDMR face “treaba murdară” a PNL şi PSD.

“PNL şi PSD au deschis aseară un drum pe care îl speram închis: drumul către iliberalism şi capturarea statului, folosindu-se de vocea lui Kelemen Hunor şi a UDMR pentru a lansa pretextul unei majorităţi pentru ‘schimbarea Constituţiei’. În realitate, e reţeta de iliberalism patentată în Ungaria şi în Polonia, un pact pentru aservirea instituţiilor statului, pentru ca apoi jaful din banii publici şi monopolul asupra puterii să se poată desfăşura nestingherit. UDMR face treaba murdară a celorlalţi doi, care nu au curajul, alături de Klaus Iohannis, de a-şi asuma până la capăt ticăloşia pe care o pun la cale şi care le vine atât de natural”, a precizat europarlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Tudorache a afirmat că “lupta politică” cu social-democraţii, pe care îi acuză că au distrus România, trebuie “tranşată odată pentru totdeauna”:

“Am strâns din dinţi în aceste 11 luni, făcând ceea ce ne-am asumat: politică onestă şi în folosul cetăţenilor. Şi PNL a strâns din dinţi, frustrat de promisiunile electorale de reformă pe care le-a făcut, de retorica anti-PSD care îi împiedica să dea mâna pe faţă cu vechii lor aliaţi şi de inabilitatea de a fura în voie din cauza unei alianţe incomode cu USR. Lupta noastră politică cu aceşti oameni care au distrus România trebuie tranşată odată pentru totdeauna”.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul susţine că nu ne putem permite ca în România să se întâmple ceea ce se întâmplă în Ungaria sau Polonia.

“Rămânem singura piedică democratică în faţa unei clase politice putrede. De astăzi, intrăm asumat în opoziţie şi ne vom pregăti pentru momentul în care cetăţenii României îşi vor salva ei înşişi, prin vot, viitorul”, a conchis Tudorache.

Reamintim că majoritatea liderilor liberali au decis luni seară, într-o şedinţă la Vila Lac, care a durat până aproape de miezul nopţii, că PNL va negocia formarea noului Guvern cu PSD.

S-au înregistrat 48 de voturi pentru colaborarea cu PSD şi 22 împotrivă.

Anterior, şi PSD şi UDMR au decis în forurile statutare să înceapă negocierile în aceeaşi direcţie, astfel că se prefigurează o posibilă mare coaliţie între cele trei partide, susţinută de grupul minorităţilor naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne