Dragnea, la braţ cu UDMR: Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din ţară

Cum presa a început să vuiască despre concesiunile făcute maghiarilor, de către coaliţia PSD-ALDE, în schimbul susţinerii lor la votul împotriva Guvernului Grindeanu, liderul PSD Liviu Dragnea dă asigurări că "nu vinde nicio bucată din ţară".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că a discutat cu reprezentanţii UDMR şi ai ALDE despre situaţia politică şi a adăugat că nu vinde nicio bucată din ţară.

"Noi am avut săptămânal întâlniri cu colegii de la UDMR, am stabilit asta după alegerile din 11 decembrie. În fiecare luni, liderii de grup PSD, ALDE, UDMR se întâlneau pentru că avem un acord de colaborare parlamentară. Azi am discutat despre situaţia politică actuală, era firesc să discutăm asta, este firesc, este dreptul majorităţii, este un drept constituţional, legitim de a-şi avea Guvernul în urma rezultatului alegerilor.

Am înţeles că s-a spus la o televiziune că am vândut Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din ţară, am discutat foarte mult despre situaţia actuală şi, foarte important, ce putem face ca pe viitor astfel de situaţii, indiferent despre ce majoritate va fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Am început să discutăm, nu este foarte simplu, să vedem ce e nevoie să modificăm pentru a nu se mai întâmpla aşa ceva în România. Încă nu s-a decis unde trebuie făcute aceste modificări, în legislaţie sau în Constituţie", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Cât despre proiectele de lege iniţiate de UDMR care au ajuns în mod subit pe mesele comisiilor parlamentare, chiar în toiul negocierilor pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, Dragnea susţine că ele "nu au fost făcute azi-noapte sau azi dimineaţă, sunt legi ca multe altele care sunt în procedură parlamentară de o perioadă de timp, iar acum le-a venit rândul".

"Am participat mai devreme la o reuniune în trei împreună cu partenerii noştri din coaliţia de guvernare, cu PSD, şi cu UDMR la discuţii referitoare la situaţia politică şi la soluţionarea crizei în care suntem. Sigur că atitudinea şi decizia pe care o va lua UDMR le vom afla după ce vor discuta acest lucru în grupurile parlamentare, aşa cum este prevăzut în statutul lor, dar ei şi-au arătat o disponibilitate în a nu se constitui într-o piedică în ceea ce trebuie să facă majoritatea parlamentară în acest moment. Lucrurile sunt acum clare pentru toată lumea, există o majoritate care susţine moţiunea de cenzură fără să fie nevoie de UDMR, această majoritate bazându-se pe PSD şi ALDE", a precizat, la rândul său, Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că, în urma negocierilor cu PSD şi ALDE, preşedintele UDRM, Kelemen Hunor, a atras atenţia că majoritatea parlamentară trebuie să aibă posibilitatea şi dreptul de a schimba inclusiv la un moment dat premierul, dând astfel un semnal clar în direcţia susţinerii moţiunii de cenzură. (Detalii aici)

Coincidenţă sau nu, tot azi un proiect de lege prin care maghiarii primesc drepturi sporite, foarte important pentru UDMR, a ajuns pe masa comisiilor parlamentare din Camera Deputaţilor, convocate de urgenţă în acest sens.

Mai mult, şi iniţiativa legislativă privind desemnarea zilei de 15 martie drept Ziua Maghiarilor din România a intrat în linie dreaptă. Pe surse, mai circulă de asemenea informaţia că maghiarii au obţinut inclusiv rediscutarea unei legi mai vechi privind minorităţile naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne