Dragnea a primit o nouă lovitură: Înalta Curte a decis să redeschidă un dosar penal marca "Tel Drum"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a primit o veste proastă de la Înalta Curte: judecătorii au decis să dea curs solicitării DNA de redeschidere a unui dosar care îl vizează.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Curtea Supremă a admis cererea procurorilor DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar ce vizează fraudarea de fonduri europene.

Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit G4media, ancheta vizează privatizarea Tel Drum şi urmează a fi derulată in rem pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

"Confirmă redeschiderea urmăririi penale (…) numai in rem şi numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. (...)", se arată în decizia instanţei.

* * *

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, luni, o cerere a DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar care îl vizează pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă", a declarat recent Dragnea, citat Digi24, făcând referire la acest dosar.

Reamintim că DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală".

Potrivit Agerpres, dosarul îl vizează pe Dragnea, dar şi pe alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Marian Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală.

Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul "Tel Drum", în care este cercetat şi Dragnea. De altfel, în dosarul respectiv sunt vizaţi şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne