Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor. MAI a mobilizat peste 2000 de angajaţi

Furtunile ce au lovit România au lăsat în urmă doi morţi şi au determinat evacuarea preventivă a 162 de persoane.
(photos.com)

Două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza furtunilor puternice din ultimele 24 de ore, dintre care un minor din judeţul Mureş - ca urmare a prăbuşirii unui copac peste un autoturism în care se aflau 2 adulţi şi 3 copii - şi un adult din judeţul Timiş, care a fost lovit de fulger, informează MAI.

Conform datelor centralizate la nivelul Ministerului de Interne, în ultimele 24 de ore au fost emise 30 de avertizări/atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate, 11 de COD PORTOCALIU, care au vizat judeţele Alba, Arad, Brăila, Buzău, Cluj, Mureş, Prahova, Suceava şi Timişoara şi 11 de COD GALBEN, care au vizat judeţele Brăila, Botoşani, Buzău, Neamţ, Prahova, Suceava şi Tulcea. De asemenea, în acelaşi interval au fost emise 8 avertizări hidrologice de inundaţii pentru râurile din centrul şi vestul ţării.

În acest context, MAI a mobilizat, pentru salvarea populaţiei din zonele afectate şi reducerea efectelor inundaţiilor, peste 1.100 de pompieri, 700 de poliţişti şi 100 de jandarmi, cu 900 de mijloace de intervenţie. În zonele unde a existat risc pentru populaţie, angajaţii MAI au evacuat preventiv 162 de persoane, majoritatea fiind cazate la rude sau în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale, în zone sigure.

MAI mai precizează că în cursul zilei de astăzi mai sunt în vigoare avertizări hidrologice de cod galben până la ora 18.00, însă după-amiază va intra în vigoare şi o altă atenţionare meteo, condiţii în care ministrul Afacerilor Interne a dispus pregătirea unor forţe suplimentare care să poată fi detaşate în judeţele unde astăzi ar mai putea fi înregistrate efecte ale fenomenelor meteorologice şi hidrologice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne