Două explozii au vizat un sediu al partidului italian Liga Nordului

Ministrul italian de interne, Roberto Maroni.
Ministrul italian de interne, Roberto Maroni. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Două explozii au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în faţa sediului Ligii Nordului din Gemonio (nordul Italiei), provocând pagube, dar nu şi victime, relatează ADNkronos.

"Astăzi dimineaţă (miercuri - n.red.), în jurul orei 3.00 (4.00 ora României - n.red.), la Gemonio, pe strada Marsala, în apropiere de sediul partidului Liga Nordului, persoane necunoscute au amplasat în apropiere de uşa de la intrare două petarde, care au explodat, provocând pagube minore la geamurile sediului", potrivit unui comunicat.

"Militarii companiei de carabinieri din Luino au intervenit imediat, descoperind în afara sediului, la câteva sute de metri de locuinţa lui Umberto Bossi (ministrul pentru reforme- n.red.) urme clare ale exploziei a două petarde, iar pe zidul exterior al clădirii scris cu vopsea neagră, 'Antifa' (antifascism -n.red.)", au anunţat forţele de ordine.

Aceasta nu a fost prima dată când Germonia, o localitate cu 2.800 de locuitori, dintre care unii celebri, se confruntă cu acte de vandalism vizând obiective ale Ligii Nordului.

În noaptea de 2 spre 3 decembrie 2006, persoane necunoscute au dat foc covoraşului de la intrarea în casa lui Bossi. Incendiul nu a luat amploare, iar liderul Ligii Nordului nu era acasă.

În noaptea de 24 spre 25 februarie 2007, un grup de necunoscuţi au încercat să dea foc intrării sediului Ligii Nordului din Germonio. Tentativa a eşuat. De asemenea, în 4 ianuarie 2009 a avut loc un incident similar.

"Noi, cei din Ligă, suntem obişnuiţi cu atacuri de acest fel, comise de persoane netolerante care acţionează cu laşitate", a comentat ministrul de interne Roberto Maroni. "S-a mai întâmplat în trecut ca sediul partidului nostru să facă obiectul unor violenţe, dar nu am fost intimidaţi şi la fel se întâmplă acum. Bineînţeles, sunt episoade care nu trebuie subevaluate. Nu pot spune nimic despre investigaţii, care sunt în curs şi urmăresc piste clare", a adăugat el.