Dosarul doctoriţei care le cerea bani bolnavilor de cancer. Unui pacient i-a spus că suferă de două forme de cancer şi i-a cerut să dubleze suma

Medic
Medic (Facebook)

Investigaţiile ofiţerilor de la Serviciul Judeţean Anticorupţie în privinţa medicului-şef al secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Anca Dumitrovici Ababneh, au pornit de la denunţul familiei unui pacient care a murit de cancer şi al unui pacient care a reclamat că a primit tratamentul de care avea nevoie doar după ce i-a oferit medicului bani, relatează G4Media, care citează Monitorul de Suceava.

Din transcrierea înregistrărilor audio-video care documentează cele 64 de acte de primire de bani şi alte bunuri, unul iese în evidenţă prin cinism.

Astfel, reiese că în dimineaţa zilei de 13 decembrie 2022, medicul ar fi pretins şi a primit de la un pacient 100 de lei: pacientul respectiv, care suferea de două forme de cancer, a pus în documentele medicale pe care i le-a înmânat doctoriţei suma de 50 de lei. Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii şi i-a dat înapoi spunându-i că are două cancere. Pacientul a pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului, care i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulţumit. Ultima sumă de bani primită, din seria celor 64 documentate de anchetatori, a fost în după-amiaza zilei în care a fost reţinută, când a primit de la aparţinătorul unui pacient 200 de lei.

Printre argumentele invocate de procurori pentru arestarea preventivă a doctoriţei au fost numărul mare de „atenţii” primite – în numai şapte zile au fost 62 de astfel de acte, dar şi faptul că nu a ţinut cont că pacienţii ei suferă de boli grave, greu de tolerat, iar apelarea la serviciile sale medicale a fost o necesitate şi nu un capriciu.