Dorin Chirtoacă pe lista neagră a ruşilor

Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova
Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova (Epoch Times România)
Ana Chitoroagă
18.12.2013

Deputatul fracţiunii PLDR, Roman Hudiakov, a propus Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse de a-l declara persona non-grata pe edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Propunerea deputatului rus a venit după ce Chirtoacă a venit cu iniţiativa de a anula Ziua Victoriei la Chişinău.

"Aceste acţiuni sunt o manifestare intensă a unei politici antiruseşti. Propun ministrului Afacerilor Externe al Rusiei să-l declare pe Dorin Chirtoacă persona non-grata", a spus Hudiakov în plenul Dumei de Stat.

De asemenea, deputatul liberal-democrat a subliniat că, săptămâna trecută primarul de Chişinău a interzis public manifestaţiile dedicate Zilei Victoriei. "Anterior, acest primar neadecvat a propus redenumirea Zilei Victoriei", a adăugat Hudiakov.

Acesta a subliniat că, astfel de idei sunt o consecinţă a politicii României de a atrage Republica Moldova în sfera sa de influenţă. Potrivit ria.ru, România oferă tinerilor moldoveni circa 10 mii de burse, plătite din buget, în instituţiile de învăţământ superior pentru ca aceştia, revenind în patrie, să propage în mase limba şi cultura română.

Reamintim că, primarul a propus ca, data de 9 mai, în capitală va fi marcată Ziua Victoriei la Memorialul "Eternitate". Iar în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor avea loc acţiuni dedicate Zilei Europei. Guvernul Leancă nu a luat nicio decizie privind manifestaţiile din 9 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor