Donald Tusk: Polonia va continua să fie avocatul integrării europene a R. Moldova

Premierul polonez Donald Tusk.
Premierul polonez Donald Tusk. (BERTRAND LANGLOIS / AFP / Getty Images)

Prim-ministrul Iurie Leancă a fost primit astăzi cu onoruri la Reşedinţa oficială a omologului său polonez, Donald Tusk.

Cei doi şefi de Guvern au discutat despre modul în care Polonia poate ajuta Republica Moldova până la semnarea Acordului de Asociere şi, ulterior, în parcursul său european, dar şi despre evoluţiile din Ucraina. Totodată, părţile au menţionat că intensitatea relaţiilor cu Polonia este în creştere permanentă.

După întrevedere, Iurie Leancă şi Donald Tusk au susţinut o conferinţă de presă.

„Polonia va continua să fie avocatul integrării europene a Republicii Moldova. Felicitări pentru tot ceea ce aţi reuşit să realizaţi, dle Prim-ministru Iurie Leancă”, a spus Premierul polonez.

Donald Tusk a apreciat poziţia rezonabilă şi echilibrată a ţării noastre faţă de evenimentele din Ucraina, precum şi felul în care Republica Moldova îşi propune să diminueze efectele crizei.

În acest context, Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a spus că această criză ţine nu doar de securitate, ci are impact şi asupra situaţiei economice nu doar din ţara noastră, dar şi din alte state. „Sper că raţiunea va triumfă, că mecanismele internaţionale vor fi folosite pentru depăşirea crizei din Ucraina”, a subliniat Prim-ministrul moldovean.

Totodată, şeful Guvernului de la Chişinău a menţionat că ţara noastră trece şi prin momente frumoase. „Trăim momente foarte şi foarte pozitive – eliminarea vizelor, semnarea Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb – o nouă etapă în dezvoltarea Republicii Moldova. Că să ajungem în această etapă, rolul Poloniei a fost unul enorm”, a declarat Iurie Leancă.

Premierul moldovean i-a mulţumit omologului său polonez că e alături de ţara noastră pentru căutarea unor răspunsuri la problemele cu care se confruntă Moldova.

Ultima oară, Donald Tusk s-a aflat în vizită la Chişinău în luna martie, iar Iurie Leancă a efectuat o vizită în Varşovia, în toamna anului trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe