Dolj: Cei doi sportivi reţinuţi pentru proxenetism au fost arestaţi preventiv

Epoch Times România
16.03.2013

Doi dintre sportivii din Craiova care au fost, joi, audiaţi de procurori la sediul DIICOT Craiova fiind acuzaţi de proxenetism şi trafic de minori pentru că ar fi exploatat sexual în Germania circa 200 de tineri au fost, vineri, arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

La propunerea procurorilor DIICOT Craiova, Judecătoria Craiova a emis, vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele luptătorilor K1 Florin Boboc şi Marian Şerban.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au acţionat, joi, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români şi germani, ce acţiona pe relaţia România - Germania, în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism în formă agravată şi trafic de minori. Oamenii legii au efectuat 10 percheziţii domiciliare în municipiul Craiova (opt) şi în judeţul Dolj (două) la locuinţele membrilor grupării.

Procurorii susţin că începând cu anul 2009, Florin Boboc, Marian Corneliu Şerban şi Vasilică Begiu, sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania, exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite.

"Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore. În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 - 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD", susţin procurorii.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au fost conduse, joi, zeci de persoane care au fost audiate mai bine de 24 de ore. Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare germane, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt, SCCO Mehedinţi şi lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Dolj - SPIR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor