Doi poliţişti români printre forţele de ordine franceze care apără Montmartre de hoţii de buzunare

Spectacol neobişnuit pentru această perioadă de sfârşit de an în Montmartre, al doilea sit turistic cel mai vizitat din Paris: şase maşini ale jandarmeriei (CRS) au luat poziţie în piaţa Abbesses şi în faţa basilicii Sacre Coeur, iar printre grupurile de turişti şi localnici se plimbă patrule ale forţelor de ordine.
(JOEL SAGET/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
30.12.2011

Spectacol neobişnuit pentru această perioadă de sfârşit de an în Montmartre, al doilea sit turistic cel mai vizitat din Paris: şase maşini ale jandarmeriei (CRS) au luat poziţie în piaţa Abbesses şi în faţa basilicii Sacre Coeur, iar printre grupurile de turişti şi localnici se plimbă patrule ale forţelor de ordine. Tot acest dispozitiv a fost mobilizat pentru a lupta împotriva hoţilor de genţi şi telefoane mobile, iar din el fac parte şi doi poliţişti români, informează vineri cotidianul Le Parisien.

Spre deosebire de anii precedenţi, după perioada estivală nu a revenit calmul, ci chiar s-a înrăutăţit situaţia, subliniază Sylvie Fourmond, preşedinta Asociaţiei comercianţilor Lepic-Abbesses. Pe lângă hoţii de buzunare, comercianţii se confruntă cu o formă nouă de delincvenţă, atribuită ţiganilor. 'Copiii intră în buticurile noastre, şi fiind îmbrăcaţi frumos, cu haine furate, există tendinţa să fie luaţi drept mici turişti italieni. Dar de fapt sunt nişte ţigani obraznici şi iuţi ca fulgerul. Săptămâna trecută, unul din ei a reuşit să treacă de securitate şi s-a strecurat chiar în biroul directoarei de la (banca) Crédit lyonnais, situat la primul etaj. Directoarea a intervenit în ultimul moment şi l-a împiedicat să-i ia geanta', a povestit administratoarea unui magazin de îmbrăcăminte.

Un alt subiect de preocupare îl reprezintă prezenţa pretinselor surdo-mute adunate la intrarea în metrou din piaţa Abbesses. Aceste ţigănci deturnează atenţia turiştilor întinzându-le o foaie de hârtie şi profită de momentul de neatenţie pentru a-i lăsa fără portofele sau mobile.

În încercarea de a reglementa această situaţie, la comisariatul de poliţie din arondismentul XVIII au fost detaşaţi doi poliţişti români. Prefectura de poliţie a hotărât să facă ordine, iar bilanţul este deja pozitiv. Jucătorii de alba-neagra care invadaseră strada Steinkerke spre Sacre Coeur au ridicat ancora, vânzătorii neautorizaţi care revindeau suveniruri în faţa basilicii au dispărut şi ei. La fel şi ţiganii. Totuşi, încă nu se pune problema de a renunţa la dispozitivul poliţienesc, conchide Le Parisien.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor