Dobrovie: "Donald Trump a făcut ce trebuia în privinţa Iranului"

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty Images)

Preşedintele S.U.A., Donald Trump, a făcut ceea ce trebuia în privinţa Iranului, susţine deputatul PNL Matei Dobrovie, în contextul tensiunilor care au escaladat în Orientul Mijlociu.

Potrivit deputatului, Administraţia Trump a lovit chirurgical în creierul reţelei de influenţă a Iranului în regiune, şeful unităţii de elită Quds, Qassem Soleimani, pentru a arăta că nimeni nu poate lovi SUA fără să suporte consecinţele şi că episoade precum asaltul asupra Ambasadei din Bagdad, provocările din Golful Persic şi atacurile asupra unor militari sau civili americani, cât şi asupra unor aliaţi vor fi pedepsite.

Redăm postarea lui Matei Dobrovie:

"Donald Trump a făcut ce trebuia în privinţa Iranului. Culmea ipocriziei este că tocmai democraţii îl acuză şi se plâng acum de escaladare periculoasă, după eliminarea generalului Suleimani, creierul reţelei de proxy ai Iranului din regiune.

În realitate, politica externă dezastruoasă a preşedintelui Barack Obama şi a Secretarului de Stat Hillary Clinton a dus la scăderea credibilităţii SUA în întreg Orientul Mijlociu. Obama nu a intervenit în Siria, încălcându-şi linia roşie privind folosirea armelor chimice de către regim, atunci când putea s-o facă şi a dat posibilitatea Iranului şi mai ales Rusiei să umple spaţiile goale şi să-şi sporească influenţa în regiune. Escaladarea actuală este rodul politicii democraţilor.

Acordul nuclear cu Iranul, prezentat ca una dintre principalele realizări de politică externă ale administraţiei Obama, nu a făcut altceva decât să încurajeze hegemonia regională a Iranului, care după ridicarea sancţiunilor economice şi dezgheţarea activelor financiare din Occident a dispus de mai mulţi bani pentru a-şi finanţa, antrena şi înarma proxy - grupări teroriste precum Hezbollah, Hamas, rebelii Houthi şi miliţiile şiite din Irak.

Prin reintroducerea sancţiunilor şi ieşirea din acord, Trump a înlăturat paravanul sub care acţiunile anti-americane, anti-occidentale şi anti-israeliene continuau nestingherite. Administraţia sa a evaluat foarte bine că pericolul reprezentat de programul de rachete balistice şi potenţialul de destabilizare al Teheranului în regiune este mai mare în prezent decât cel ca Iranul să ajungă să dezvolte bomba nucleară. În plus, americanii ştiau foarte bine şi că implementarea acordului nuclear nu depinde de preşedintele Rohani, ci de liderul suprem, ayatollahul Khamenei şi liderul Gărzilor Revoluţionare (IRGC).

Administraţia Trump a lovit chirurgical în creierul reţelei de influenţă a Iranului în regiune, şeful unităţii de elită Quds, Qassem Soleimani, pentru a arăta că nimeni nu poate lovi SUA fără să suporte consecinţele şi că episoade precum asaltul asupra Ambasadei din Bagdad, provocările din Golful Persic şi atacurile asupra unor militari sau civili americani, cât şi asupra unor aliaţi vor fi pedepsite".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne