Dobrovie: Acesta e motivul pentru care Merkel vrea să coopereze cu Rusia lui Putin

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Orice iniţiative care aduc resurse financiare importante Rusiei subminează eficienţa sancţiunilor economice impuse de Occident, a atras atenţia miercuri, într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul Matei Dobrovie, făcând referire la proiectul Nord Stream 2.

"Poziţia cancelarului german Angela Merkel de apărare a Rusiei în cadrul conferinţei de securitate de la München reflectă un calcul în termeni pur economici, în primul rând legat de beneficiile pentru Germania. Proiectul Nord Stream 2, care presupune construirea unei conducte de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, este motivul pentru care doamna Merkel vrea să coopereze cu Rusia lui Putin", a declarat Dobrovie.

Potrivit deputatului, în contextul anexării Crimeei, destabilizării continue din estul Ucrainei şi a acţiunilor agresive ale Rusiei din Marea Azov şi Marea Neagră, orice astfel de iniţiative care aduc resurse financiare importante Kremlinului subminează însă eficienţa sancţiunilor economice impuse de Occident.

"Mai mult, Uniunea Energetică Europeană avea ca scop tocmai diversificarea surselor de hidrocarburi şi reducerea dependenţei de gazul rusesc, ori proiecte ca North Stream 2 au exact efectul contrar. România se laudă că a obţinut în calitate de preşedinte al Consiliului UE un compromis în acest dosar sensibil. În realitatea însă nu este clar dacă Gazprom/Nordstream 2 va fi obligat să respecte regulile din Pachetul III Energie. Germania, stat în care ajunge Nord Stream 2, va decide dacă şi alţi furnizori vor avea acces la conductă şi dacă acţionarilor conductei li se va permite sau interzice să facă şi comerţ cu gaze. Cu alte cuvinte, rămâne la latitudinea Berlinului dacă se vor respecta sau nu cerinţele Pachetului III. Rămâne de văzut dacă asta este cea mai bună soluţie", a precizat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne