DNA face verificări la Jandarmerie după ce şeful instituţiei şi-ar fi pontat ore suplimentare în timpul stării de urgenţă

Jandarm
Jandarm (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat o anchetă la Jandarmeria Română pentru a verifica afirmaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora şeful instituţiei, colonelul Bogdan Enescu, şi-ar fi pontat ore suplimentare în timpul perioadei stării de urgenţă pentru a-şi mări veniturile.

Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei, a confirmat, pentru Mediafax, demararea anchetei şi, în acelaşi timp, a precizat că orele suplimentare au fost necesare pentru gestionarea crizei generate de Covid.

“Confirm că există o anchetă în desfăşurare a DNA, care vizează verificarea informaţiilor apărute în spaţiul public. Jandarmeria a pus la dispoziţie toate documentele necesare şi oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situaţiei COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi”, a afirmat Despina.

Reamintim că, potrivit unor documente obţinute de G4Media.ro, poliţişti locali, şefi de departamente şi conducerea Poliţei Locale Sector 1 şi-au pontat chiar şi peste 100 de ore suplimentare pe lună în perioada stării de urgenţă.

Totodată, Direcţia Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), solicitând toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de şeful instituţiei, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie. Conducerea MAI are suspiciuni că Enescu a pontat sute de ore suplimentare executate mai ales noaptea şi în zilele de weekend, fără acordul ministrului de Interne, au precizat surse din Poliţie pentru G4Media.ro. Verificările vizează şi alţi angajaţi ai Jandarmeriei, printre care şi iubita lui Bogdan Enescu.