Directorul liniilor aeriene Qantas susţine că vaccinarea va fi obligatorie pentru călătorie

Compania Qantas: A380 Airbus
Compania Qantas: A380 Airbus (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)

CEO-ul liniilor aeriene Qantas a afirmat că vaccinul COVID-19 va fi obligatoriu pentru oricine foloseşte aeronavele companiei şi că acesta va deveni un lucru normal pentru toate călătoriile internaţionale.

"Intenţionăm să schimbăm termenii şi condiţiile pentru a cere oamenilor, în cazul călătoriilor internaţionale, să se vaccineze înainte de a putea urca în avion", a afirmat Alan Joyce.

„Cred că va fi un lucru obişnuit - concluzie trasă din conversaţiile pe care le am cu colegii mei din alte companii aeriene de pe glob”, a declarat el pentru programul de ştiri australian A Current Affair.

Qantas va relua zborurile către SUA şi Marea Britanie numai după ce un vaccin va ieşi pe piaţă.

Companiile aeriene din întreaga lume vor introduce măsuri similare odată ce vaccinul împotriva coronavirusului este disponibil pe scară largă.

„Trei alianţe globale care reprezintă 58 de companii aeriene împing guvernele să permită testarea pe scară largă a COVID-19 a pasagerilor în loc de restricţiile de carantină existente - despre care susţin că sunt ineficiente şi au distrus piaţa pentru călătorii”, a raportat Axios.

Sistemul ar fi probabil organizat sub auspiciile CommonPass, un program sponsorizat de Forumul Economic Mondial, care promovează „marele reset” post-COVID, care să transforme lumea.

Compania Ticketmaster are în vedere şi introducerea unui sistem în care clienţii trebuie să demonstreze că au făcut vaccinul înainte de a li se permite să cumpere bilete pentru evenimente muzicale şi sportive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură