Diplomaţi ruşi pleacă din Coreea de Nord împingând o drezină

Diplomaţi ruşi părăsind Coreea de Nord împingând o drezină
Diplomaţi ruşi părăsind Coreea de Nord împingând o drezină

Un grup de diplomaţi ruşi şi familiile lor au ieşit din Coreea de Nord într-un mod cu totul neobişnuit pentru corpul diplomatic, împingând o drezină din cauza măsurilor stricte anti COVID.

Cei opt oameni au călătorit cu trenul şi ajunşi la graniţă au trebuit să împingă drezina aproximativ 1 km peste liniile de tren pentru a trece graniţa.

Coreea de Nord a blocat majoritatea transporturilor de pasageri pentru a limita răspândirea virusului Wuhan.

Ţara susţine că nu a avut cazuri confirmate, dar observatorii contestă această afirmaţie.

De la începutul anului trecut, trenurilor li s-a interzis intrarea sau ieşirea din ţară. Majoritatea zborurilor internaţionale de pasageri au fost şi ele oprite.

"Deoarece graniţele au fost închise de peste un an iar traficul de pasageri a fost oprit, au avut o călătorie lungă şi dificilă până acasă", a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, într-o postare pe Facebook.

Fotografiile transmise de minister au înfăţişat diplomaţii, cu valizele lor, într-un peisaj de iarnă, împingând drezina.

Principalul „motor” a fost al treilea secretar al ambasadei, Vladislav Sorokin, care a împins căruciorul pe un pod feroviar peste râul Tumen către Rusia, a declarat ministerul.

Acest lucru s-a întâmplat după ce grupul, care o includea pe fiica sa Varia, în vârstă de trei ani, a călătorit 32 de ore cu trenul şi două ore cu autobuzul de la Phenian pentru a ajunge la graniţa rusă.

Măsurile stricte anti-Covid de la Phenian au afectat planurile de călătorie şi accesul la facilităţi. Au fost trimise trupe suplimentare în zonele de frontieră, cu ordin de a bloca orice posibilă transmitere a virusului.

În ultimul an, mulţi diplomaţi străini au părăsit ţara, iar ambasadele occidentale s-au închis.

Majoritatea călătorilor au plecat pe uscat şi au trecut graniţa către China, deşi în martie anul trecut a fost organizat un zbor către Vladivostock, care transporta diplomaţi din Germania, Rusia, Franţa, Elveţia, Polonia, România, Mongolia şi Egipt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe