Diplomat elveţian de vârf cade misterios dintr-o clădire înaltă în Teheran

(Pixabay)

Un oficial diplomatic de rang înalt al ambasadei Elveţiei a murit marţi, în circumstanţe misterioase, la Teheran. Femeia, în vârstă de 51 de ani, ar fi căzut dintr-o clădire înaltă din nordul oraşului şi a fost găsită decedată pe stradă.

Ministerul de Externe al Elveţiei a fost „şocat” la vestea decesului şi a descris în continuare incidentul drept pe un „accident”, fără a dezvălui alte detalii.

Reuters continuă cu câteva detalii: "Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă iraniene, Mojtaba Khaledi, a declarat că un grădinar a găsit cadavrul diplomatului după ce un angajat care a ajuns marţi devreme la apartamentul femeii a observat că nu era de găsit", citând agenţia de ştiri Fars. Rapoarte din presa iraniană susţineau că femeia locuia la etajul 17 sau 18 al clădirii din care a căzut.

Oficialii iranieni au comunicat că „nu este deocamdată cunoscută cauza căderii”.

În acest moment, nu pare că ambasada elveţiană suspectează vreo încercare de asasinat şi nu a comentat dacă a fost vorba de o posibilă sinucidere.

Ambasada elveţiană şi diplomaţii săi au reprezentat în mod tradiţional interesele Washington-ului în negocierile cu Republica Islamică, după ce SUA şi Republica Islamică au rupt legăturile diplomatice, după revoluţia Iislamică din 1979 şi criza ostaticilor care a urmat.

Elveţia are una dintre cele mai vechi şi respectate reprezentanţe diplomatice străine în Iran, având o prezenţă oficială în Persia în ultimii 100 de ani.