Dîncu: România poate primi mii de refugiaţi din Ucraina

Ministrul Apararii, Vasile Dincu
Ministrul Apararii, Vasile Dincu (Epoch Times România)

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a susţinut, miercuri, la Antena 3, că România dispune de un stoc de rezervă de câteva mii de locuri pentru posibili refugiaţi din Ucraina, însă dacă va fi necesar, numărul acestora poate creşte până la câteva zeci de mii.

Întrebat ce capacităţi de cazare ar putea avea România şi câţi refugiaţi ar putea primi în situaţia în care ucrainenii vor veni în România dacă ruşii atacă Ucraina, Dîncu a răspuns:

„Există în momentul acesta un stoc, să spunem aşa, destul de important de locuri în care am putea să cazăm mii de posibili refugiaţi. Evident că avem şi o zonă de rezervă în care am putea să multiplicăm sau să aducem de trei, patru ori mai multe locuri, chiar până la zeci de mii, să spunem, în această zonă.

Deocamdată, rezerva strategică pe care o avem este gândită pentru câteva mii de posibili refugiaţi, pentru hrănire, pentru condiţii bune de viaţă şi evident că putem să aducem şi locuri suplimentare.

Vom putea demonstra, dacă se va întâmpla asta, nu ne dorim să se întâmple, dar dacă s-ar întâmpla să fie nevoie, o să putem arăta şi noi partenerilor din NATO că suntem pregătiţi, cel puţin dacă nu avem o înzestrare aşa cum ne-am dori, la ultimul nivel, avem un foarte bun management al capacităţilor noastre din domeniile acestea, ale pregătirii defensive pentru conflict”, a afirmat Vasile Dîncu, citat de Agerpres.