Din centrul de plasament, direct în bordel. 22 de minore din Iaşi, forţate să se prostitueze

Nu mai puţin de 22 de fete minore au fost forţate să se prostitueze de o reţea de proxeneţi din Iaşi, din care făceau parte şi două foste beneficiare ale sistemului de asistenţă, se arată în datele preliminare ale unei anchete DIICOT Iaşi.
(photos.com)

Tribunalul Iaşi a dispus la jumătatea lunii decembrie 2015 arestarea preventivă, la propunerea DIICOT, a patru membri ai unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori şi proxenetism, relatează Adevărul.

Era vorba de Gheorghiţă-Alexandru Lungu, Neculai Ursache, Dumitru Claudiu Lupu şi Adrian Nica. Totul a început în martie 2015, atunci când Lungu şi Ursache au pus bazele unei afaceri murdare: fete minore pentru amatorii de sex plătit.

Clienţii erau racolaţi prin intermediul anunţurilor din ziarele locale sau de pe internet. Cei doi au pus bazele unei grupări care s-a ocupat cu racolarea şi exploatarea sexuală a unor minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, care provin din familii defavorizate sau din Centrul de Plasament Ion Holban Iaşi, minori cu un grad redus de instrucţie, într-o stare materială extrem de precară, cu diferite vulnerabilităţi psihice.

Pentru a citi cum funcţiona reţeaua de proxeneţi şi drama prin care au trecut fetele intraţi aici