Didier Deschamps - "Mă bucur foarte mult pentru jucători..au jucat ca o mare echipă"

Selecţionerul Franţei este fericit după ce echipa sa a reuşit calificarea în finala Campionatului European, după 2-0 cu reprezentativa Germaniei
(UEFA EURO 2016/twitter)

Prima reprezentativă de fotbal a Franţei a obţinut accederea în ultimul act al turneului final din Hexagon după reuşita înregistrată joi seara, la Marsilia, în faţa naţionalei Germaniei. "Les Bleus" au dispus cu 2-0 de echipa antrenată de Joachim Loew în urma unui meci în care elevii săi au fost tot timpul în atac.

Golurile partidei au fost înscrise de acelaşi jucător, Antoine Griezmann (min. 45 2 — penalty şi 72), atacantul francez fiind marele favorit la câştigarea titlului de golgheter la EURO 2016, el având trei goluri în plus faţă de următorii clasaţi în ierarhia marcatorilor.

"A trecut mult timp de când nu am mai învins Germania, însă nu am obţinut nimic deocamdată, cu excepţia accesului în finală. Este foarte bine ceea ce am făcut în această seară, am suferit împreună. Această echipă a făcut totul pentru a fi iubită, iar pentru mine este o mare mândrie. Mă bucur foarte mult pentru jucători, deoarece meritau această victorie, au jucat ca o mare echipă. Am crezut mereu în jucătorii mei, cei pe care i-am luat pentru forma acest grup, iar ei m-au răsplătit, este istoria lor, victoria lor", a declarat selecţionerul 'Cocoşului Galic' imediat după terminarea partidei.

În acelaşi timp, Joachim Loew este de părere că echipa sa a fost mai bună.

"Au fost multe lucruri care nu s-au petrecut aşa cum am fi dorit, deşi ne-am implicat foarte mult. Am încercat să jucăm într-o manieră ofensivă, dar nu am avut şansa de a marca. Este adevărat că a existat şi acel penalty, care fost punctul de cotitură al meciului."

Antrenorul campioanei mondiale en-titre consideră totodată că Franţa este principala favorită în finala EURO 2016, programată să se desfăşoare duminică pe Stade de France, acolo unde va întâlni Portugalia: "Cred că Franţa va câştiga împotriva Portugaliei, care nu a convins pe deplin. Franţa a meritat calificarea, este o echipă foarte bună, chiar dacă noi am fost mai buni decât ei".

Selecţionata Portugaliei a învins în cealaltă semifinală, cu scorul de 2-0, echipa Ţării Galilor, miercuri la Lyon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport