Diana Stoica (USR): Ciucă are pensie specială cât salariul a nouă profesori / Nu au bani, pentru că dau pe clientela de partid

Consiliul ION si premierul Ciuca
Consiliul ION si premierul Ciuca (ION.ro)

Deputata USR Diana Stoica a susţinut vineri, la B1 TV, că Guvernul poate face rost de bani pentru creşterea salariilor profesorilor dacă renunţă la pensiile speciale şi la sinecuri. USR-ista a mai subliniat că doar premierul Ciucă are o pensie specială cât salariul a nouă profesori.

„Realitatea e că sunt atât de incompetenţi încât nu sunt în stare să crească salariile profesorilor, deşi s-ar putea. Estimarea bugetară pentru cererile pe care personalul care astăzi protestează le are sunt de 8 miliarde de lei.

Dacă trecem pensiile speciale pe contributivitate salvăm de aici 5 miliarde de lei. Dacă scăpăm de toate agenţiile, sinecurile care mănâncă miliarde de lei în fiecare an şi nu produc nimic bun în ţara asta pentru oamenii care le plătesc salariile rezolvăm această sumă. Bani sunt, problema este ce fac cu ei. Domnul Budăi nu a citit nici măcar PNRR-ul", a declarat Diana Stoica.

Deputata a ţinut să puncteze în mod special că pensia lui Ciucă este cât salariul a nouă profesori.

"El de doi ani nu face decât poze, declaraţii, se duce pe la Bruxelles, ne ameţeşte că scoate un plafon pentru pensii care nu este nici măcar aproape atins. Poate să crească azi punctul de pensie. Nu au bani, că dau pe clientela de partid. Ciucă are pensie specială cât nouă profesori. Vin aici marii bărbaţi de stat şi spun 'haideţi să mai amânăm rotativa'”, a adăugat deputata.

În acest moment, premierul României adună o pensie specială de 18.000 RON pe lună şi un salariu de aproximativ 15.000 RON. Acesta a scăpat de o diminuare a veniturilor în contextul în care s-a discutat despre Ordonanţa austerităţii. Iniţial, liderii coaliţiei au luat în calcul interzicerea cumului pensie-salariu la stat. Ulterior, măsura a fost respinsă, relataza B1 TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne