Dezvaluirile unui medic militar despre procedurile de recoltare a organelor de la practicantii Falun Gong de catre Partidul Comunist Chinez

Lagar de concentrare
Lagar de concentrare

Nota: Urmatorul material contine informatii interne despre recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong aflati in viata, de catre Partidul Comunist Chinez. Materialul este pus la dispozitie de catre un medic militar senior din Shenyang, care a furnizat anterior informatii despre modul in care Partidul Comunist Chinez recolteaza organe.

Informatii suplimentare despre recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong

La sfarsitul lunii trecute am vorbit despre tratamentul aplicat practicantilor Falun Gong in Shenyang si in alte cateva regiuni din China. Prin prezenta doresc sa dezvalui unele informatii suplimentare, pentru a sprijini eforturile comunitatii internationale de oprire a acestei activitati.

La ora actuala, cea mai mare dificultate consta in strangerea dovezilor despre recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong si de la alte persoane retinute. Lipsa dovezilor impiedica rezolvarea acestei probleme de catre organizatiile competente din strainatate.

Legat de strangerea de dovezi, pot dezvalui o schita a procedurilor folosite de guvern, pe care am cunoscut-o personal. Sper astfel ca organizatiile relevante isi vor putea forma o imagine asupra modurilor in care se actioneaza. Din motive de siguranta inca nu pot dezvalui intregul proces. Voi descrie aici decat unele parti din acest proces.

1. Mijloace fortate de recoltare a organelor

Exista in total doar doua tipuri de surse de organe pentru transplanturi: cele voluntare si cele involuntare. Totusi conform spuselor guvernului, toti donatorii de organe sunt voluntari. Ce implica asta? Practicantii Falun Gong, precum si alti detinuti sunt incarcerati sub numele lor reale, dar cand vine vorba de transplanturi de organe sunt folosite nume false. Cu alte cuvinte, se creeaza o identitate falsa. Sunt disponibile informatii complete despre aceasta persoana falsa si exista de asemenea un formular de donatie voluntara de organe, care poarta semnatura (bineinteles ca semnatura este una falsa). Stiu de existenta a peste 60 000 de astfel de documente cu semnaturi falsificate. Toate sustin, ca individul ar fi fost de acord in mod voluntar cu transplantul de organe, asumandu-si responsabilitatea pentru orice fel de consecinte care ar urma. Unele dintre formulare sunt intocmite chiar pentru transplanturi de inima. Se poate constata ca multe dintre semnaturi poarta scrisul de mana al aceleiasi persoane.

Documentele sunt pastrate timp de 18 luni, iar dupa trecerea acestei perioade trebuie distruse. Documentele sunt pastrate in raioanele militare la nivel de provincie. Consultarea acestor documente ar necesita aprobare din partea oficialitatilor locale centrale PCC din regiunile respective. Ceea ce trebuie mentionat este faptul, ca daca transplantul a esuat, documentele referitoare la sursa organelor si la corp trebuie distruse in interval de 72 de ore. Astfel, toate documentele precum si corpul (uneori chiar al unei persoane aflate inca in viata) trebuie arse in crematoriu, iar arderea in crematoriu trebuie autorizata de catre personalul din conducerea armatei. Acest personal militar are dreptul de a aresta, retine sau chiar executa orice medic, politist, politist paramilitar sau membru din staful de cercetare, care dezvaluie secretele in exterior. Acest personal militar are mana libera din partea Comisiei Militare a PCC.

2. Organe obtinute de la corpuri aflate inca in viata

Orice persoana care a fost identificata drept sursa pentru un transplant de organe este transferata din inchisoare, campusul de munca, centrul de detentie sau lagarul de concentrare. In acest moment persoana isi pierde numele, primind in schimb un cod, prin care este identificata cu un donator voluntar de organe fals. Persoanei i se spune ca va trebui sa treaca printr-un examen fizic. Examenul este urmat de o anestezie locala, iar mai apoi de recoltarea organelor din corpul aflat in viata. Din motive de securitate, detaliile legate de personalul din conducerea militara vor fi omise.

3. De ce exista o discrepanta atat de mare intre cifrele anuntate public si realitate?

Multi dau atentie statisticilor cu privire la transplanturile facute cunoscute de catre guvern. La ora actuala transplanturile “subterane” de organe depasesc de mai multe ori numarul celor publicate de catre guvern. De exemplu, daca guvernul spune ca exista 30 000 de cazuri intr-un an, atunci numarul real poate fi de 110 000. Este o abundenta de surse de organe, acesta fiind unul dintre motivele pentru care pretul transplanturilor de organe a scazut. In timp ce dau rapoarte asupra unor transplanturi catre guvernul central si catre public, multe spitale aflate sub jurisdictie militara efectueaza la ora actuala un mare numar de transplanturi de organe in secret. Numarul real este mult mai mare decat cel indicat in statisticile guvernamentale. Precum am spus-o mai inainte, in ochii acelor oameni, respectiv a celor care fac operatiile, oamenii ale caror organe sunt scoase nu mai figureaza drept oameni, ci sunt considerati mai degraba animale. Cand o fac pentru prima sau a doua oara, unii dintre ei manifesta lipsa de control sau nervozitate. Dar dupa ce au efectuat mii de astfel de operatii, totul se schimba. Devin indiferenti la extragerea organelor din oamenii vii si la incinerarea oamenilor vii.

Incepand cu 2000, mai mult de 85% din transplanturile de organe vii din intreaga lume au avut loc in China. Aceasta cifra este conform unui document din cadrul Comisiei Militare. Cateva persoane au fost promovate la gradul de general pentru “realizarile” din acest sector.

4. Sistemul de monitorizare si administrare al dovezilor

Precum am spus mai inainte, transplanturile de organe sunt conduse de catre armata. Acest sistem este mult mai avansat in comparatie cu agentiile guvernamentale. Odata ce o informatie devine una clasificata in cadrul armatei, este imposibil sa mai obtii informatii in plus, deoarece sunt convins ca fiecare are cunostiinta despre modul in care functioneaza sistemul militar. Astfel ca va trebui sa ne concentram o parte din atentie catre facilitatile militare. Acolo se afla adevaratele lagare de concentrare.

Asta doresc sa spun in momentul acesta. Imi cer scuze, deoarece din motive de securitate nu pot intra mai mult in detalii.

Un medic militar senior din Shenyang