Deputatul Radu Moldovan : Ancheta DNA arată că în PDL corupţia, contractele clientelare nu mai sunt o excepţie

Epoch Times România
28.03.2012

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ancheta DNA care vizează conducerea Consiliului Judeţean şi pe fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Ioan Andreica, afirmând că în PDL "corupţia, şpaga, furtul generalizat şi contractele clientelare nu mai sunt o excepţie, ci au devenit regulă".

"Noi, cei din USL, semnalăm lucrurile acestea de mai bine de trei ani şi am început în iulie 2008, pentru că domnul Rusu nici nu s-a instalat bine acolo şi a început prin furt, hoţie şi deturnare de fonduri. Corupţia, şpaga, furtul generalizat şi contractele clientelare nu mai sunt o excepţie în PDL, ci au devenit regulă. Toată conducerea PDL din judeţ, începând cu Botiş, Andreica, Rusu, Luca, în frunte cu liderul maxim Ioan Oltean sunt astăzi anchetaţi de DNA pentru mită, trafic de influenţă şi corupţie", a spus Moldovan.

Liderul judeţean al PSD spune că dosarul de la DNA al membrilor PDL din Bistriţa-Năsăud dezvăluie unul dintre cele mai grave cazuri de corupţie din România şi cere controale la toate instituţiile conduse de democrat-liberali.

"Cazul de la noi din judeţ este unul dintre cele mai grave cazuri de corupţie întâmplate în România în ultimii ani. Practic, vârful conducerii administrative şi politice a unui judeţ este cercetat de DNA pentru corupţie. Cred că ar trebui demarate controale la toate instituţiile conduse de lideri ai PDL, pentru că peste tot se întâmplă aceleaşi lucruri. (...) Ne putem pune şi o întrebare: câţi Rusu şi Olteanu există în partidul lui Băsescu? Răspunsul este foarte simplu: mulţi sau foarte mulţi", a mai spus Moldovan.

Radu Moldovan acuză PDL că din cauza acestei "corupţii generalizate" au fost luate măsurile de austeritate, nu din cauza crizei economice.

"Din cauza acestei corupţii generalizate au trebuit tăiate salariile şi pensiile, şi nu din cauza crizei economice. PDL a furat banii publici, iar apoi i-a pus pe pensionari, pe bolnavi şi pe bugetari să plătească. Banii care ar fi putut fi investiţi pentru drumuri mai bune, pentru şcoli, pentru grădiniţe modernizate au fost risipiţi în buzunarele conducerii PDL prin firmele de partid", este de părere preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, şi fostul secretar de stat în MDRT, Ioan Andreica, sunt cercetaţi de DNA în stare de libertate pentru fapte de corupţie. Potrivit unui comunicat al DNA, Ioan Andreica este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de influenţă, dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare de bani, iar Liviu Rusu de luare de mită şi folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor