Deputatul independent Ioan Munteanu declară că va vota Guvernul doar în anumite condiţii clare

Epoch Times România
08.02.2012

Deputatul independent Ioan Munteanu susţine că va vota guvernul propus de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu doar dacă în programul de guvernare se va încerca înlăturarea măsurilor care au nemulţumit populaţia.

"Dacă nu există măsuri clare de reducere a TVA, a asigurărilor de sănătate şi de revenire la salariile bugetarilor nu voi susţine guvernul şi voi vota împotrivă", a declarat pentru AGERPRES deputatul independent Ioan Munteanu.

Parlamentarul susţine că în Comisia de agricultură, din care face parte, îl va susţine pe Laszlo Borbely, propus pentru Ministerul Mediului, dar se va abţine în cazul lui Stelian Fuia, nominalizat pentru Ministerul Agriculturii.

"Domnul Borbely a sprijinit cu fonduri importante îndiguirea râului Siret, care producea inundaţii. În cazul domnului Stelian Fuia, nu am motive să votez împotrivă, dar nici pentru, aşa că mă abţin", a adăugat deputatul independent Ioan Munteanu.

Referindu-se la nominalizările pentru funcţiile de ministru, Ioan Munteanu a declarat că apreciază poziţia PDL de a nominaliza oameni noi pentru aceste funcţii, dar a dezaprobat totodată poziţia celor din UDMR şi UNPR.

"Îmi pare rău că premierul desemnat nu le-a solicitat celor din UDMR şi UNPR să facă acelaşi lucru ca cei din PDL, care au înţeles că nu era suficientă doar înlăturarea lui Emil Boc. Nu discut în acest caz despre Cristian Diaconescu, pentru că el abia a depus jurământul", a declarat parlamentarul.

Guvernul propus de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu se va prezenta pentru votul de încredere al Parlamentului joi, de la ora 11,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor