Deputatul AUR Dan Tănasă, sancţionat pentru derapajul la adresa deputaţilor USR PLUS

Deputatul Dan Tanasa (stanga) amenintandu-l pe deputatul USR Silviu Dehelean (centru)
Deputatul Dan Tanasa (stanga) amenintandu-l pe deputatul USR Silviu Dehelean (centru) (Screenshot)

Deputatul AUR Dan Tănasă a fost sancţionat cu avertisment scris după ce acesta a adresat cuvinte şi expresii „care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei de deputat” unor colegi din Parlament. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, propunerea de sancţionare înaintată de Comisia juridică, transmite G4Media, citând Agerpres.

Deputaţii USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean au depus săptămâna trecută o sesizare împotriva lui Dan Tănasă, iar Comisia juridică a decis că atitudinea deputatului AUR se încadrează în categoria abaterilor disciplinare şi a propus aplicarea sancţiunii cu avertisment scris - cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Deputaţii jurişti au luat această decizie după ce au analizat sesizarea depusă de Moşteanu şi Dehelean împotriva lui Tănasă cu privire la „comportamentul grobian şi limbajul vulgar” al acestuia, după şedinţa de plen din 24 martie.

În documentul depus, cei doi deputaţi USR PLUS solicită „efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de deputatul Dan Tănasă”.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, holurile Parlamentului s-au transformat într-un veritabil maidan, principalul protagonist fiind deputatul Dan Tănasă (AUR), care nu s-a ferit să îi înjure pe deputaţii USR. Mai mult, a fost la un pas de bătaie cu unul dintre ei. Scandalul a pornit după ce Tănasă a încercat să bruieze conferinţa de presă susţinută de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, şi vicepremierul Dan Barna pe tema desfiinţării SIIJ, vociferând pe toată durata declaraţiilor făcute de liderii USR.

La încercarea deputatului USR Ionuţ Moşteanu de a interveni, Tănasă a explodat la adresa sa într-o serie de înjurături şi jigniri:

„Bă, dacă te bag în ... mă-tii o să zici că am ceva cu tine. Du-te dracu’ de bou. Tu, pe lângă George Simion, eşti un zero barat! Eşti un securist, puţi de la o poştă a securism. Ai înţeles? Îţi fac o mare favoare că te bag în seamă, eşti un zero barat! Nu te înjur, eşti un zero barat! Am acasă, Moşteanule, şosete găurite care sunt mai valoroase decât tine. N-ai făcut absolut nimic în viaţa ta şi te-ai trezit deputat. N-ai făcut niciodată nimic în viaţa ta. Deci nu mai vorbi tu de George Simion! Tu, pe lângă George Simion, eşti un zero barat, eşti nimeni în drum. George Simion este cu zece clase peste tine!”. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne