Deputat USR: Încă o autostradă eşuată! Guvernarea acestui stat mucegăieşte pe zi ce trece

Cristina Prună, deputat USR.
Cristina Prună, deputat USR. (Facebook)

Deputatul USR Cristina Prună s-a arătat nemulţumită, luni, de stadiul lucrărilor la autostrada Comarnic–Braşov şi a atras atenţia că niciuna dintre versiunile de finanţare nu s-a dovedit a fi pe placul guvernanţilor, fondurile europene pentru infrastructură rămânând neaccesate.

„În 10 ani s-au perindat, pe la Transporturi, 14 miniştri. Toţi au fabulat vrute şi nevrute despre. În 2009 se vorbea despre concesionarea ei. În 2010, ni s-a aruncat povestea că BERD, BM şi BEI nu au fost dispuse să finanţeze lucrările la autostrada Comarnic-Braşov. În 2015, se vorbea despre finanţarea lucrărilor din fonduri europene nerambursabile, fonduri de la buget şi fonduri din împrumuturi. Nici aşa nu a mers. Apoi, a venit Liviu Dragnea cu ideea 'inteligentă' ca secţiunea de autostradă să fie realizată prin parteneriat public-privat. Ieri, aflăm de la Viorica Dăncilă ca şi această variantă pică iar ultima veste este aceea că vor fi folosiţi exclusiv bani de la buget şi este nevoie de o hotărâre de CSAT pentru că acest drum să fie declarat de importanţă naţională sau de infrastructură critică”, a scris Cristina Prună pe pagina sa de socializare.

Potrivit deputatului USR, deja vorbim despre incompetenţă cronică în cel mai avansat stadiu.

„Guvernarea acestui stat pur şi simplu mucegăieşte pe zi ce trece. Aţi învârtit acest proiect ani la rândul până l-aţi zăpăcit şi voi încă sunteţi la faza de hârtii pentru câţiva zeci de kilometri?! Nu este nicio mirare ce se întâmplă cu acest proiect. Aşa au eşuat toate, în timpul acestei guvernări, de la exploatarea gazelor din Marea Neagră şi până la construcţia celor 3 spitale regionale. Fondurile europene pentru infrastructură zac neaccesate, dar bineînţeles că nu reprezintă o opţiune pentru guvernarea actuală! România a ratat nişte şanse uriaşe din 2017 din cauza unor incompetenţi şi a unor oameni cu probleme penale”, a precizat Cristina Prună.