Declaraţie şoc la Premiile Gopo. Actriţa Viorica Vodă: Am făcut ani de psihoterapie pentru hărţuirea sexuală din sistem

Actriţa Viorica Vodă
Actriţa Viorica Vodă (Youtube - captură ecran)

Actriţa Viorica Vodă a declarat, marţi, pe scena Premiilor Gopo, că a avut nevoie de ani de psihoterapie pentru a scăpa de trauma provocată de hărţuirea sexuală pe care a avut-o de înfruntat din partea unor directori de teatru şi regizori, informează Press Hub.

Originară din Republica Moldova, Viorica Vodă a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu în filmul „Filantropica”, regizat de Nae Caranfil, şi susţine că, după aceea, se pare că mulţi „din sistem” au confundat-o cu personajul pe care l-a interpretat.

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere şi consecinţele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost”, a declarat Viorica Vodă.

Mamă a doi copii, Viorica Vodă a explicat publicului prezent în sală că a făcut curajoasa declaraţie nu pentru că vrea să se „reinventeze” printr-o campanie „#meetoo from Moldova”: „Nu. Nu despre asta e vorba”.

„Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii şi mai ales a unei fete care este aici în sală şi are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca, pe viitor, când va fi la început şi îşi va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie ruşine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaţilor sau a femeilor care, din educaţie sau lipsă de educaţie, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generaţia noastră am crescut cu ruşine, cu pudoare”, a mai spus actriţa Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură