De ce nu combate regimul comunist chinez cele "Noua Comentarii"?

Nota editiei: Ziarul The Epoch Times publica aici transcrierile directe ale declaratiilor facute de chinezii care renunta la Partidul Comunist Chinez (PCC) si organizatiile sale subordonate. Declaratiile de acest fel sunt postate pe un website afliat al editiei in limba chineza a Epoch Times, Daijiyuan [http://tuidang.dajiyuan.com/]. Miscarea de a renunta, de a se retrage sau de a demisiona din PCC, numita ‘tuidang’ in limba chineza, a inceput la sfarsitul anului 2004, la scurt timp dupa ce ziarul The Epoch Times a publicat lucrarea “Noua Comentarii despre Partidul Comunist”, o serie de editoriale care exploreaza adevarata natura si istorie a PCC. Declaratiile ofera o imagine rara si sincera a unei istorii in formare: chinezii intorc spatele lor PCC, alegand constiinta in fata pragmatismului, si deschizand pasnic o usa catre o China viitoare fara conducerea PCC.

Inca de la publicarea celor Noua Comentarii despre Partidul Comunist Chinez (PCC), am asteptat articole "de razbunare" din partea ziarelor oficiale chineze de stat si din partea propagandistilor angajati de PCC.

La un moment dat am postat un articol in The Independent Review, provocand pe oricine sa scrie un articol care sa combata cele Noua Comentarii, pentru a castiga o recompensa de 10.000 de dolari.

Ziarele oficiale ale PCC si profesorii de la scolile de pregatire a cadrelor au ales sa se uite in alta parte, ca si cum nu auzisera niciodata de cele Noua Comentarii.

Totusi, stiu precis ca Biroul Central al PCC a depus multe eforturi si a organizat multe intalniri cu profesorii seniori de la scolile de Partid pentru a discuta strategiile.

In trecut, PCC a publicat candva noua articole pentru a critica Partidul Comunist al Uniunii Sovietice, cunoscute istoric sub numele de cele Noua Comentarii. La acea vreme, PCC a publicat cele noua articole in ziare si a invitat intreaga tara sa condamne Partidul Comunist al Uniunii Sovietice.

Dar astazi niciunul dintre profesorii seniori doresc sa vorbeasca, sa ia masuri impotriva sau sa scrie articole care sa conteste comentariile despre crimele comise de PCC.

Cele Noua Comentarii de astazi sunt difuzate pe canalele prin satelit. In China continentala, DVD-urile cu comentariile pot fi vazute tot mai des.

O ruda de-a mea mi-a povestit la un moment un incident. Dupa ce a platit pentru cumparaturi la un supermarket, a gasit un DVD in caruciorul de cumparaturi. L-a vizionat acasa si s-a dovedit ca erau cele Noua Comentarii. A fost foarte bucuros dupa ce l-a vizionat. Fiecare propozitie spune ceea ce dorea el sa spuna din adancul inimii sale.

El a dorit sa foloseasca aceasta sansa pentru a-i ajuta pe politisti sa afle despre aceste informatii, asa ca a dus DVD-ul la sectia de politie pentru a-l “raporta.”

Cand a realizat ca DVD-ul se referea la cele Noua Comentarii, un politist a declarat, fara sa clipeasca, “L-am vazut. Nu fa probleme aici.”

Ruda mea a declarat, “De ce nu aveti grija de acest caz important?”

Politistul a declarat, “Cum, unde ii pot prinde [pe cei care le distribuie]?”

Ruda mea a continuat, “Atunci imi spuneti ce sa fac?”

Politistul a raspuns, “Faci cum crezi. Dar nu spune nimanui ca am spus asa; altfel ramanem fara prime”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe