De ce îi mulţumeşte Cristian Preda (PDL) lui Victor Ponta

Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă.
Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
04.10.2012

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda i-a mulţumit cu ironie premierului Victor Ponta, după ce acesta a anunţat că a decis ca lansarea candidaţilor USL să aibă loc în prima zi a congresului PPE. Totodată, Preda a menţionat că, în timp ce liderii USL vor aplauda alături de Dan Voiculescu, cei din PDL vor fi cu Barroso şi cu alţi lideri UE.

"După ce a pierdut organizarea congresului socialist la Bucureşti, Victor Ponta a decis să programeze lansarea candidaţilor USL pentru legislative în prima zi a congresului PPE, ţinut în România pe 17 şi 18 octombrie", a scris pe blog europarlamentarul PDL, într-o postare intitulată "Mulţumesc, Victor Ponta!".

Preda a precizat că "publicul îşi va aduce aminte că socialiştii au fugit de România, în vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin să sprijine Partidul Democrat Liberal".

"Data de 17 pică în mijlocul săptămânii, tocmai bine pentru prezentarea generală a aspiranţilor la un fotoliu parlamentar… Trebuie, de fapt, să-i fim recunoscători premierului pentru alegerea respectivului moment. În acest fel, publicul îşi va aduce aminte că socialiştii au fugit de România, în vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin să sprijine Partidul Democrat Liberal şi aliaţii săi. Cât V. Ponta şi C. Antonescu vor aplauda pe scenă, alături de D. Voiculescu şi M. Geoană, pedeliştii vor fi cu Barroso & comp. De o parte – useliştii, de cealaltă – liderii care conduc Uniunea, şi la nivelul Comisiei, şi în multe state-membre", a mai scris Preda.

Anterior, tot miercuri, preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, după şedinţa conducerii USL, că Uniunea îşi va lansa toţi cei 450 de candidaţi la alegerile parlamentare la data de 17 octombrie, în Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor