De ce a fost "executată" Elena Lasconi de echipa "Drulă" chiar înainte de europarlamentare? Explicaţiile lui Vlad Gheorghe

Vlad Gheorghe (Captură video)
Andrei Pricopie
19.06.2024

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, care şi-a dat demisia din USR după ce a intrat în coliziune cu "gaşca Barna-Ghinea-Drulă", a vorbit miercuri, într-un interviu acordat Epoch Times, despre scenariul în care Elena Lasconi va deveni candidat al partidului la alegerile prezidenţiale.

"În acest moment, fără îndoială, Elena Lasconi este cel mai bun candidat pe care îl oferă USR-ul pentru funcţia de preşedinte al României. Nu văd pe absolut nimeni care să se bucure de popularitatea ei, atât pe plan intern, cât şi extern. Şi lucrurile ar trebui să decurgă într-un mod natural. Cât despre conducerea USR-ului, Elena Lasconi, aşa cum a spus şi ea, nu va putea performa cât timp nu va beneficia de pârghiile de putere din USR, cât timp nu va fi ajutată cu adevărat de conducerea USR, respectiv de Biroul Naţional de Conducere Executivă", a declarat Vlad Gheorghe.

Potrivit deputatului european, o campanie de prezidenţiale este o chestiune extrem de serioasă şi dacă eşti sabotat din interior, mai bine nu te bagi.

"Deci, dacă reforma USR se face cu aceiaşi oameni în aceleaşi funcţii sau cu interpuşii lor, aşa cum văd acum că au de gând să facă, părerea mea este că o candidatură este sortită eşecului, oricare ar fi ea. Deci, părerea mea este că întâi trebuie să se hotărască cei de la USR ce vor să facă, dacă vor cu adevărat să dea un restart partidului şi dacă vor să revină la valorile iniţiale şi să deschidă partidul şi abia apoi putem discuta despre prezidenţiabil şi şansele unui prezidenţiabil. Altfel, repet, oricine ar fi prezidenţiabil are o sarcină imposibilă pentru că, mâncat din interior, nu ai cum să te uiţi cu succes spre exterior", a continuat Vlad Gheorghe.

În opinia fostului lider USR, nu încape îndoială că Elena Lasconi este favorită şi în cursa pentru şefia partidului.

"Avem însă experienţa Dacian Cioloş, care a câştigat funcţia de preşedinte al USR, dar a fost sabotat şi, până la urmă, împins în afară de o majoritate care era absolut hotărâtă să păstreze controlul cu orice preţ. Şi sper să nu se întâmple acelaşi lucru cu Elena Lasconi, dacă va câştiga şefia USR", a punctat Vlad Gheorghe.

Reporterul Epoch Times a remarcat că nume importante din USR se aliază deja în spatele Elenei Lasconi şi aplaudă scenariul Elena Lasconi candidat al USR la Cotroceni. E aceeaşi Lasconi care a fost obligată efectiv să se retragă din fruntea listei pentru europarlamentare pentru că ideile ei nu corespundeau cu linia conducerii partidului. Acum, dintr-o dată, e foarte bună şi ca prezidenţiabil şi ca şef al USR.

Cum vede situaţia Vlad Gheorghe:

"Eu cred că a fost eliminată din capul listei de europarlamentare pentru că devenise incomodă. Cum am zis, din USR au fost eliminaţi oameni care păreau să fie de succes şi, în momentul în care aveai succes, o conducere care în mod clar era incapabilă, era incompetentă, începea să facă orice ca să te saboteze şi să te dea afară. Cel mai celebru caz, cred că a fost cazul Elena Lasconi. Nu cred că pentru faptul că avea valori incompatibile cu partidul a fost dată la o parte, am toată siguranţa că a fost dată la o parte pentru că li s-a părut că devine mult prea puternică şi mult prea periculoasă pentru conducerea de atunci.

Conducere care, repet, era total incompetentă şi nu avea niciun fel de tracţiune electorală, lucru care s-a şi dovedit ulterior. Persoanele acestea, nu aş vrea să dau nume, dar am văzut şi foarte multe persoane în spaţiul public care acum o laudă foarte tare pe Elena Lasconi trebuie să nu uite că fie o sunau atunci să renunţe la poziţia de cap de listă de la europarlamentare, fie sunt persoane care au votat atât alianţa cu PMP şi cu Forţa Dreptei, cât şi faptul că lista de la europarlamentare trebuie să fie făcută de pixul lui Drulă.

Toate lucrurile astea au fost votate de nişte oameni, să ne aducem aminte. Ori dacă tu ai votat cu două mâini nişte aspecte care au dus USR-ul în locul unde este acum, unde era să nu facă pragul, dacă exista prag la europarlamentare, cum este la alegerile parlamentare, nu făceau pragul. Deci, dacă tu ai votat cu două mâini lucrurile care au dus la acest dezastru, mi-e foarte greu să cred că poţi să te numeşti revoluţionar.

E ca şi când cei care au colaborat cu regimul comunist se auto-intitulează în a doua zi revoluţionari la Revoluţie. Deci nu, nu se poate aşa ceva. Şi cred că ar trebui un pic mai multă decenţă în aceste declaraţii publice, pentru că exact asta face rău, cum am zis mai devreme, asta face rău USR-ului. Dacă cetăţenii vor vedea o ipocrizie continuă şi o minciună continuă, atunci îi vor taxa şi mai rău. Şi efectul va fi să piardă şi mai mulţi alegători şi să întărească şi mai tare PNL şi PSD, pe măsură ce îi vor dezamăgi şi mai tare pe oameni."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor