De-abia scăpat cu viaţă, un fost pacient Covid e întrebat de prieteni dacă a fost plătit pentru a sta în spital

Sorin Lungu
Sorin Lungu (Screenshot)

Un pacient cu Covid, care a trecut prin momente grele înainte să scape cu viaţă, a declarat, la Digi 24, că a rămas surprins când unele dintre cunoştinţele sale, care nu cred în existenţa virusului, l-au sunat pentru a-l întreba câţi bani a primit pentru a se interna în spital.

Sorin Lungu este unul dintre românii diagnosticaţi cu virusul “Wuhan”, pentru care COVID-19 nu părea o ameninţare directă şi care a văzut cât de agresiv este virusul în momentul în care a ajuns pe patul de spital.

“Nu că nu credeam (în existenţa virusului), nu-l înţelegeam. Fiind ceva nevăzut. [...] Dureri de cap crunte, crunte la modul... nu ştiu... ceva mai rău nu am avut, am avut operaţii şi n-am avut aşa durere. Plutea creierul. Orice medicament, orice perfuzie îmi punea mi se părea că-mi face mai rău”, a povestit bărbatul despre clipele prin care a trecut.

Bărbatul a fost internat la Spitalul din Bârlad pentru o perioadă de 19 zile, până s-a vindecat.

Discutând despre personalul medical, şi în special medicul Monica Aioanei, fostul pacient a afirmat: “A fost medicul care cred că mi-a salvat viaţa. Nu cred, sigur! S-au ocupat exemplar. Şi prin discuţie, şi prin felul cum abordau oamenii”.

Totuşi, pe lângă neplăcerile cauzate de virus, Sorin Lungu a mărturisit că a fost luat prin surprindere de faptul că unii dintre prietenii săi, cărora le-a povestit despre cât de grea e boala, au pus la îndoială în continuare existenţa virusului şi chiar l-au întrebat dacă s-a spitalizat contra cost.

“Un tip care nu e la o vârstă să nu creadă şi nu era un din ăla fără şcoală, care m-a dat pe spate întrebându-mă dacă am luat bani ca să stau în spital, ştiind starea prin care am trecut eu”, a declarat bărbatul.

Povestea pacientului Sorin Lungu este una cu final fericit. Sute de alţi bolnavi luptă însă în prezent cu boala la secţiile de terapie intensivă şi s-ar putea ca unii dintre ei să nu supravieţuiască.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură