Davignon: Trebuie să se termine povestea greacă, iar Grecia să rămână în zona euro

Preşedintele Grupului Bilderberg,  Etienne Davignon
Preşedintele Grupului Bilderberg, Etienne Davignon (Mark Renders/Getty Images)

Preşedintele Grupului Bilderberg, Etienne Davignon a declarat vineri, la Bucureşti, că trebuie să se termine povestea greacă iar Grecia să rămână în zona euro, urmând ca măsurile necesare care se vor lua să nu creeze o incapacitate de plată formală a Greciei.

"E destul, nu e destul acest pachet e dificil de prognozat viitorul. Dar oricum, este recunoaşterea greşelilor pe care le-am făcut şi încercarea noastră de a corecta ceea ce am greşit. A doua problemă este că dacă este o monedă comună este moneda tuturor. Nu este în interesul nimănui ca o ţară care are această monedă unică să aibă probleme. Ceea ce se întămplă aici este că noi toţi trebuie să ne dăm seama că trebuie să se termine povestea greacă, iar Grecia să continue să rămână în zona euro. Iar măsurile necesare care se vor lua să nu creeze o incapacitate de plată formală a Greciei, apropo de datoria ei suverană", a declarat Davignon.

El a mai spus că trebuie evitat falimentul Greciei. "Noi suntem îngrijoraţi că dacă reacţia comună la o problemă individuală nu este destul de puternică, atunci s-ar putea foarte bine să se întâmple şi la o altă ţară", potrivit preşedintelui Grupului Bilderberg.

"Personal nu cred deloc în ideea unui ministru de finanţe la nivel UE, nici măcar o secundă, pentru că este în contradicţie cu conceptul pe care îl avem noi. Care este conceptul? Conceptul este să nu dispară statele, naţiunile, şi ca să fie înlocuite de UE . Poate că se va întâmpla, nu ştiu, peste 100 de ani. Dar noi nu încercăm să creăm Statele Unite ale Europei. Asta nu înseamnă că în viitor nu o să existe Statele Unite ale Europei, dar acum ceea ce facem noi este că împărţim suveranitate şi noi decidem să avem o serie de probleme pe care să nu le decidem la nivel individual, de ţară, ci la nivel colectiv. Şi, bineînţeles, va trebui să decidem printr-o majoritate de voturi", a mai spus Davignon.

Vicontele Etienne Davignon, preşedintele Grupului Bilderberg şi Richard Haass, preşedintele Consiliului pentru Relaţii Externe, au susţinut vineri,la BNR, conferinţa “Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane”.

Grupul Bilderberg este o organizaţie cu agendă globalistă, ce include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnaţii David Rockefeller şi familia de bancheri Rothschild.

Vicontele Etienne Davignon este polician belgian, născut în Ungaria, la Budapesta. Face parte din grupul Bilderberg din anul 1974, iar în 1999 a ajuns la conducerea acestuia, fiind cel de-al şaselea preşedinte al organizaţiei.