'David Cameron este prost şi ineficient' (Ambasadoarea Argentinei în Marea Britanie)

Premierul britanic  David Cameron. (Peter Macdiarmid / Getty Images)
Epoch Times România
22.08.2013

Ambasadoarea Argentinei în Marea Britanie a lansat un atac şocant asupra premierului britanic David Cameron, pe care l-a calificat drept 'prost şi ineficient' pentru faptul că acesta a criticat poziţia Papei în privinţa Insulelor Falkland (Malvine), relatează The Independent.

Alicia Castro a făcut aceste remarci controversate în timpul unui discurs ţinut în Senatul argentinian. Întrebată imediat de colegii politicieni dacă i s-a părut adecvat să-l facă pe Cameron 'prost' în parlament, ambasadoarea a refuzat să-şi retragă cuvintele şi ulterior a continuat să-l numească pe premier 'nesăbuit'.

De cealaltă parte, parlamentarii britanici au cerut diplomatului să îşi ceară scuze pentru remarcile sale. Spre exemplu, parlamentarul conservator pentru Esher şi Walton, Dominic Raab, a calificat remarcile drept o 'izbucnire crasă' şi i-a cerut lui Castro să îşi ceară scuze 'dacă vrea ca vreo persoană în Marea Britanie să o mai asculte vreodată în vreo privinţă'.

Administraţia britanică a respins imediat comentariile lui Castro, referindu-se la un referendum în primăvara acestui an drept dovadă că insulele ar trebui să rămână în cadrul Marii Britanie.

O sursă de la Downing Street a declarat pentru Evening Standard: 'Nu cred că este o prostie să ascultăm 99,8% din populaţia insulelor [Falkland] care şi-a exprimat foarte clar dorinţa de a rămâne britanică'.

'Cameron a fost atât de prost şi ineficient atunci când Papa Francisc a fost ales ca noul lider papal deoarece acesta a transmis ceea ce oamenii au spus despre Malvine', a afirmat Castro în remarca care a produs controverse.

În luna martie, Cameron a criticat poziţia Papei asupra Insulelor Falkland, explicând că nu este de acord, 'în mod respectuos', cu punctul de vedere potrivit căruia Marea Britanie a 'uzurpat' insulele - aspect pe care Papa l-a sugerat în timp ce era încă cardinal de Buenos Aires anul trecut.

Referindu-se la referendumul menţionat mai sus şi la modul în care Biserica Catolică alege în mod oficial un nou pontif, Cameron a glumit, afirmând că 'fumul alb deasupra Insulelor Falkland a fost destul de clar'.

La acel moment, Castro a fost furioasă pe Cameron pentru că şi-a exprimat opoziţia faţă de comentariile lui Francisc, explicând că 'este surprinzător că (premierul) a îndrăznit să riposteze' la cuvintele papei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor