Date colectate de Facebook de la peste 500 de milioane de utilizatori ajung publice online

(Captură Foto)

Date de la peste 500 de milioane de conturi Facebook au fost găsite pe un site web pentru hackeri.

Informaţia ar fi de acum câţiva ani, dar este un alt exemplu al volumului mare de informaţii colectate de Facebook şi de alte platforme de socializare, iar incidentul atrage încă o dată atenţia că aceste date nu sunt securizate în interiorul companiei.

Disponibilitatea setului de date a fost raportată pentru prima dată de Business Insider. Potrivit acestei publicaţii, există date colectate din 106 ţări, inclusiv numere de telefon, ID-uri Facebook, nume complete, locaţii, date de naştere şi adrese de e-mail.

Facebook se confruntă cu probleme de securitate a datelor de ani de zile. În 2018, gigantul reţelelor de socializare a dezactivat o funcţie care permitea utilizatorilor să caute reciproc cu ajutorul numărului de telefon, după ce firma Cambridge Analytica a accesat informaţii legate de până la 87 de milioane de utilizatori Facebook fără ştirea sau consimţământul lor.

În decembrie 2019, un cercetător ucrainean în securitate cibernetică a semnalat că a găsit o bază de date cu numele, numerele de telefon şi ID-urile unice a peste 267 de milioane de utilizatori Facebook - aproape toţi cu sediul în SUA - pe nişte pagini de internet accesibile oricui. Nu este clar dacă banca de date care este implicată în actualul scandal este legată de acel incident.

„Acestea sunt date vechi despre care s-a raportat anterior în 2019”, a declarat într-un comunicat compania din Menlo Park, California. „Am găsit şi remediat această problemă în august 2019.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură