Danileţ trage semnalul de alarmă: Judecătoarea Crina Muntean, ameninţată de infractori, anchetată de Inspecţia Judiciară

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Crina Muntean, judecătoare de drept penal la Oradea şi mamă a trei copii, este ameninţată de infractori, terfelită de presă şi anchetată de Inspecţia Judiciară după ce ani de-a rândul a contribuit la destructurarea şi sancţionarea unor reţele care au cuprins inclusiv poliţia, justiţia şi finanţele, semnalează judecătorul Cristi Danileţ printr-o postare pe Facebook.

"Crina Munteanu e probabil unul dintre cei mai luptători magistraţi din câţi au fost vreodată în sistemul de justiţie postdecembrist. E judecător de penal la Oradea şi mamă a trei copii. Ani de-a rândul a contribuit la destructurarea, investigarea şi sancţionarea unor reţele care au cuprins inclusiv poliţia, justiţia şi finanţele.

Acum a venit timpul să dea socoteală: ameninţată de infractori, urmărită cu maşini suspecte, terfelită de presă, anchetată de Inspecţia Judiciară.

A dat un interviu dur la adresa unora din sistem. Spune lucruri pe care nu le-am mai auzit spuse cu atâta curaj din anul 2008 şi pe care unii dintre noi le spunem azi doar în şoaptă", transmite judecătorul, comentând un interviu acordat de Crina Muntean publicaţiei Newsweek.

Crina Muntean (47 de ani), judecătoare în cadrul Secţiei Penale a Tribunalului Bihor, secţie pe care a condus-o în perioada 2009 – 2014, a dezvăluit, într-un interviu pentru Newsweek România, care sunt „reţelele de interese în justiţia locală“ care s-au activat împotriva ei, prin intermediul Inspecţiei Judiciare, după ce a deranjat un cerc sensibil din Bihor, format din avocaţi, judecători, oameni de afaceri, persoane sus-puse în instituţiile publice.

Muntean a vorbit pentru publicaţia citată şi despre mecanismele de slăbire a statului de drept, despre problemele din sistem şi despre câtă independenţă mai există în justiţie.

Cele două părţi ale interviului dat pentru Newsweek.ro pot fi accesate aici şi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne