Danileţ: Când SOV a spus să ne întărim statul, l-am luat în râs. Când Voiculescu a spus că până nu cuceresc justiţia, n-au nimic, ne-am distrat

Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
07.07.2024

Fostul judecător Cristi Danileţ a avut o ieşire dură la adresa "marelui partid bicefal", duminică, de Ziua Justiţiei Române.

"Azi e Ziua Justiţiei Române. Prima duminică din luna iulie. Nu am să înţeleg niciodată de ce e într-o zi nelucrătoare din timpul vacanţei judecătoreşti. Poate pentru a arăta viziunea politicului: justiţia trebuie să fie tot timpul în vacanţă. Când Sorin Ovidiu Vântu a spus să ne întărim statul, l-am luat în râs. Când Dan Voiculescu a spus că până când ei nu cuceresc justiţia, nu au nimic, ne-am distrat. Când şi-au pus hăitaşii din presă pe noi, v-aţi delectat. Când Liviu Dragnea şi Tudorel Toader au gândit planul de cucerire a justiţiei împreună cu o parte a CSM-ului, am reacţionat, dar cu ce preţ: sancţionări în serie, împiedicarea promovării, pensionări forţate", a scris Cristi Danileţ pe pagina sa de socializare.

Potrivit fostului judecător, când şi-au pus oameni în CCR fără vreun studiu de specialitate scris în viaţa lor sau care au plagiat în teza de doctorat, oamenii nu au zis absolut nimic.

"Apoi aţi acceptat ca PNL să facă alianţă cu PSD şi avem: o generaţie de magistraţi care au părăsit în masă Justiţia, două generaţii de poliţişti care au părăsit Poliţia, redeschiderea unor dosare cu mai mari, 5000 de dosare închise ca urmare a prescripţiei, suspendări în masă ale condamnărilor, averi nejustificate neconfiscate, neîncasarea de către stat a banilor furaţi, deşi judecătorii au dispus asta", a precizat Cristi Danileţ.

În acest context, Cristi Danileţ ar vrea să le ureze la mulţi ani oamenilor oneşti din Justiţie, "dar ştiu sigur că de abia aşteaptă să se pensioneze".

"Din păcate, politicienii din marele partid bicefal care ne conduce au legitimat injustiţia. Iar poporul e bine-mersi şi îi votează tot pe ei. Prin urmare, le convine starea în care suntem. Probabil că, urmând exemplul conducătorilor mult iubiţi, fiecare speră să facă cel puţin o mică şmecherie şi să nu fie prins. Sau, dacă e prins, să fie premiat cu o suspendare şi să rămână cu banii furaţi. La mulţi ani Justiţiei, dar numai acelei părţi care încă mai funcţionează graţie unor colegi (magistraţi, grefieri, consilieri de probaţiune) faţă de care am tot respectul", a conchis Cristi Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor