Daniel Funeriu: Conducerea CNATDCU, numită în baza noii legi a Educaţiei

Epoch Times România
11.03.2011

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, că în baza noii Legi a educaţiei a numit Consiliul General şi preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor din Domeniul Universitar (CNATDCU).

Ministrul s-a declarat mulţumit că în funcţia de preşedinte al CNATDCU a fost numit academicianul Marius Andru, "un chimist cu o foarte bună reputaţie internaţională". El le-a mulţumit totodată şi personalităţilor importante din viaţa academică română, care au acceptat să facă parte din Consiliu.

"Este vorba, printre alţii, de preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, de intelectuali de marcă, precum Pleşu care este preşedintele Comisiei de arte. Le mulţumesc celor care au acceptat să facă parte din acest Consiliu care este gardianul templului integrităţii şi calităţii academice", a afirmat Daniela Funeriu.

El a spus că în perioada imediat următoare CNATDCU îşi va intra în atribuţii şi, după ce în ultimii 20 de ani au fost construite universităţi, amfiteatre şi s-au făcut foarte multe lucruri, în continuare se va avea grijă de politica de resurse umane "asupra căreia va veghea CNATDCU.

Ministrul Funeriu a anunţat că a fost numit şi un nou Consiliu Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) "care va propune politicile de distribuire a fondurilor şi nu doar, de evaluare a calităţii cercetării ştiinţifice".

Consiliul va fi condus de profesorul Alexandru Babeş, "un profesor tânăr care s-a afirmat pe scena internaţională cu rezultate în domeniul ştiinţelor medicale".

Ministrul Educaţiei a precizat că din CNCS vor face parte oameni din diaspora românească, între aceştia fiind Florin Bîlbîie - profesor la prestigioasa universitare de la Sorbona.

"Am implicat în aceste consilii inteligenţa românească care se află în afara României şi le mulţumesc din nou că au acceptat să participe. Aceste posturi necesită foarte multă muncă şi foarte mare responsabilitate", a mai spus Daniel Funeriu.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) este un organism consultativ, fără personalitate juridică, al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Printre atribuţiile pe care le are Consiliul se numără evaluarea dosarelor de acordare a titlurilor de doctor, evaluarea dosarelor de concurs pentru acordarea gradelor profesionale de cercetători ştiinţific gradele I şi II, evaluarea calităţii resurselor umane din şcolile doctorale supuse procesului de evaluare în vederea acreditării, propunerea către MECTS a procedurilor de evaluare periodică a conducătorilor de doctorat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor