Daniel Constantin (PC): PDL - aproape de a ceda în faţa şantajului UDMR privind UMF Tg. Mureş

Epoch Times România
12.03.2012

Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, este de părere că PDL este aproape de a ceda în faţa „şantajului UDMR”, în ceea ce priveşte situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

„Ne exprimăm îngrijorarea vizavi de faptul că autonomia universitară, ca şi întregul proces educaţional în România, se află, astăzi, ca şi monedă de schimb între două partide care nu urmăresc altceva decât să-şi păstreze avantajele pe care guvernarea i le oferă. Faptul că PDL este pe punctul de a ceda în faţa şantajului UDMR arată un simplu fapt: acela că PDL pune deasupra interesului naţional interesul de partid, acela de a se afla în continuare la guvernare în perioada aceasta în care ne apropiem de alegerile locale şi alegerile parlamentare. Nu putem să stăm indiferenţi la un astfel de troc, la un astfel de şantaj pentru că educaţia trebuie să iasă cu totul din sfera politicului”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Daniel Constantin.

Liderul PC susţine că înfiinţarea unei secţii în limba maghiară la UMF Târgu Mureş este, de fapt, „o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

„Este, dacă vreţi, o încălcare a autonomiei universitare, autonomie universitară care este recunoscută de Constituţie. Cu alte cuvinte, prin acest şantaj şi prin cedarea la acest şantaj asistăm la încălcarea flagrantă a Constituţiei”, a precizat Daniel Constantin.

Liderii UDMR au susţinut, în ultima perioadă, că Legea Educaţiei este aplicată parţial, în contextul în care la UMF Târgu Mureş nu a fost înfiinţată o linie în limba maghiară.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistriţa, că partidul său nu a acceptat niciodată ultimatumuri din partea UDMR sau altor formaţiuni politice. Potrivit lui Oltean, UDMR trebuie să dea dovadă de raţiune şi nu de pasiune politică, liderul democrat-liberal declarându-se convins de faptul că Uniunea nu va părăsi arcul guvernamental.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor