Daniel Constantin, în audieri la Parlament pentru un mandat la Ministerul Agriculturii

Epoch Times România
07.05.2012

Daniel Constantin este audiat luni de Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi de Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală din Senatul României pentru a fi validat în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Premierul desemnat Victor Ponta a prezentat pe data de 1 mai lista cu propunerile pentru portofoliile de miniştri, Agricultura urmând să fie preluată de liderul PC, Daniel Constantin, care a condus în 2009, pentru nouă luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

În vârstă de 34 de ani, Daniel Constantin este de profesie inginer. A urmat cursurile Facultăţii de Zootehnie din cadrul "Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară" Bucureşti (1997 - 2002), iar în 2004 a absolvit un master în managementul calităţii şi inovaţiei.

Daniel Constantin a urmat cursuri de "Îmbunătăţirea eficienţei personalului" (Scottish Agricultural College), precum şi de "Îmbunătăţirea managementului strategic" (Institutul de Administraţie Publică Irlanda).

În 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeană din cadrul Ministerului Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR). Începând cu acest an şi până în 2006, în calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din cadrul Ministerului Agriculturii a avut responsabilităţi legate de negocierea pachetului financiar acordat României pentru Agricultură, de reforma Politicii Agricole Comune (PAC), dar şi de negocierile privind cadrul financiar 2007 - 2013. După 2006 a fost angajat la firme de consultanţă pentru atragerea fondurilor europene. În perioada 2007 - 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondială în cadrul Proiectului Makis, iar în 2008 - 2009 a fost administrator al societăţii "Roadvision" şi director general al "Provom" SRL.

Daniel Constantin a preluat conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) la 1 aprilie 2009, printr-un ordin al fostului ministrul al Agriculturii, Ilie Sârbu. Încă din anul 2003, Daniel Constantin s-a implicat în construcţia instituţională a APIA. Acesta şi-a dat demisia din funcţie la începutul lui octombrie 2009.

În 2010 a fost ales, la Congresul PC din 28 februarie, preşedinte al Partidului Conservator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor