Daniel Constantin: Decizia CCR privind lustraţia demonstrează că Puterea nu ştie să elaboreze legi constituţionale

Decizia CCR privind neconstituţionalitatea Legii lustraţiei demonstrează că Puterea nu ştie să elaboreze legi constituţionale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, Legea lustraţiei a fost făcută "în pripă" şi nu a fost "decât un exerciţiu de imagine al PDL".

"Faptul că Legea lustraţiei a fost declarată neconstituţională nu mă surprinde. S-a demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, că actuala Putere nu ştie să elaboreze legi care să fie constituţionale şi orice sesizare la Curtea Constituţională le desfiinţează. Această lege a fost făcută în pripă, elaborată în doar câteva zile şi nu a fost decât un exerciţiu de imagine al PDL. În felul acesta, cu "ajutorul juriştilor eminenţi" ai PDL, a fost practic desfiinţată o iniţiativă care, într-o formă sau alta, se află în dezbatere publică de mai bine de 20 de ani", a subliniat liderul conservatorilor.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că este neconstituţională Legea lustraţiei, după ce a admis sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

În 7 martie, ÎCCJ a decis în Secţiile unite sesizarea CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, Consiliul Superior al Magistraturii alăturându-se acestei poziţii.

Secţiile Unite ale Instanţei Supreme au luat această hotărâre după ce au primit sesizări de la două asociaţii profesionale de magistraţi şi de la procurorul general al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne