Dăncilă: Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri declar război împotriva criminalităţii

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

În plin scandal declanşat de tragedia din Caracal, premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, a anunţat miercuri seară, în cadrul unei conferinţe de presă, că declară "război împotriva criminalităţii".

"Revolta oamenilor din aceste zile este justificată, însă românii nu trebuie să se teamă. Ţara noastră nu aparţine criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanţilor de persoane. Sunt femeie, sunt mamă, am crescut un copil, ştiu ce înseamnă grija. Ştiu câtă nevoie avem să ne ştim copiii şi familia în siguranţă. De aceea mă voi implica personal în această reformă. Voi urmări şi voi coordona toate eforturile de eradicare a acestor fenomene. Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări declar război împotriva criminalităţii! Aceste probleme nu sunt de ieri sau de azi, trenează de ani de zile şi nu putem vorbi de nevinovaţi. Vinovaţi sunt toţi cei care au putut să facă ceva şi nu au făcut", a declarat Dăncilă.

Potrivit şefei PSD, a existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anticorupţie iar lupta împotriva criminalităţii a rămas în plan secund.

"Nu putem accepta acest lucru. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue dar trebuie să o canalizăm din zona de spectacol şi de alocare exclusivă de resurse şi atenţie către zona de prevenţie, către instituirea unor mecanisme care să controleze şi să prevină acest fenomen, iar primul lucru pe care trebuie să îl protejăm este viaţa. Solicit clasei politice şi tuturor factorilor responsabili în acest demers să se implice. Acest război împotriva criminalităţii presupune ca alături de prim-ministru să vină toţi cei care vor ca siguranţa să devină o prioritate. Nu mai e vorba despre a fi oameni politici ci despre a fi oameni. Chem alături de noi şi ONG-urile care activează în domeniul combaterii violenţei domestice, a traficului de persoane, a abuzurilor, în domeniul protecţiei minorilor, le invit la Guvern pentru ca împreună cu specialiştii din ministere să găsim soluţiile corecte, să reparăm ceea ce este atât de profund greşit", a precizat Dăncilă.

Prim-ministrul a subliniat că va face tot ceea ce îi stă în putere ca în România să primeze legea şi siguranţa.

"Pe mine, ca femeie şi ca mamă, ceea ce s-a întâmplat la Caracal m-a zdruncinat, dar sunt acea femeie şi mamă care are la dispoziţie pârghiile necesare pentru îndreptarea lucrurilor", a afirmat Dăncilă.

În acelaşi timp, şefa Executivului a prezentat opiniei publice cele 10 măsuri pe care le-a luat după tragedia de la Caracal care a şocat întreaga ţară.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne