Dăncilă: Dacă liberalii nu găsesc soluţii pentru dublarea alocaţiilor, să sune la guvernul PSD

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Întrebată dacă în timpul guvernării sale avea în plan dublarea alocaţiilor copiilor, fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că Guvernul Orban trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să pună în practică legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii iar dacă nu găseşte soluţii, "să sune la Guvernul PSD."

"În timpul guvernării mele, de un 1 an şi 9 luni, în Parlament s-au luat multe decizi care au fost dublate de o proiecţie bugetară. În momentul în care aceste decizii au fost bune pentru oameni eu, ca prim-ministru, şi membri ai Guvernului a trebuit să găsim soluţii pentru a le pune în practică. Deci eu cred - şi cred cu tărie - că, dacă se doreşte, se poate realiza acest lucru (dublarea alocaţiilor pentru copii - n.r.). Mai mult, am văzut că preşedintele României a dat undă verde referitor la dublarea alocaţiilor. Eu cred că Guvernul trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi există destule soluţii. Dacă nu le găsesc, să sune la guvernul PSD, ca să pună în practică această decizie a Parlamentului", a spus Dăncilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă în timpul guvernării PSD avea în plan dublarea alocaţiilor copiilor.

"Mă aştept la orice, căci atâta vreme cât pensiile nu vin la timp, când vrei să creşti vârsta de pensionare, nu ai bani de alocaţii, de creşterea de salarii dar o parte din bani se duc spre alte domenii (...) te poţi aştepta la orice", a afirmat Dăncilă, la finele şedinţei CEx a PSD.

De asemenea, întrebată dacă şi-ar dori să fie premier din nou, Dăncilă a susţinut că ea fost prim-ministru într-o perioadă "foarte grea" - cu foarte multe crize de gestionat, atât în plan intern, cât şi în plan extern - dar pe care a trecut-o bine.

"Mă bucur că am reuşit să ies cu fruntea sus să mă uit în ochii oamenilor, pentru că nu am luat niciodată o decizie greşită", a mai declarat Dăncilă.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video cu declaraţiile Vioricăi Dăncilă.