Dăncilă, acuzată de conflict de interese în scandalul gazelor. Soţul încasează 8.000 de euro pe lună de la Petrom

România Curată o acuză pe premierul Viorica Dăncilă de conflict de interese în scandalul gazelor.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se apropie de postura unui conflict major de interese din punct de vedere moral şi politic în scandalul gazelor, acuză publicaţia România Curată.

"Despre Viorica Dăncilă a devenit de notorietate, încă de la numirea în funcţia de prim-ministru, că înainte de a deveni europarlamentar a fost inginer la Petrom în Videle. Tot acolo a lucrat şi soţul său, Cristinel Dăncilă, care a devenit apoi director Petrom în Piteşti, responsabil pe operaţiunile din cinci judeţe. Un parcurs de carieră la fel ca oricare altul, dar care capătă o relevanţă maximă acum, când decizii cu miză de peste 10 miliarde de euro pentru bugetul de stat ajung pe masa Guvernului.

Pe de o parte, concesionarii offshore fac lobby pentru ca forma legii offshore adoptată în final să fie modificată în favoarea lor prin OUG. Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern care plafonează preţul gazului la 55 lei / mwh pentru următorii trei ani, măsură care va afecta şi mai grav veniturile Petrom.

Asta face ca Viorica Dăncilă să se apropie de postura unui conflict major de interese din punct de vedere moral şi politic (nu şi penal, întrucât legea exceptează în mod expres adoptarea de acte normative)."

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne