Dan Suciu: Facultatea de Medicină din cadrul UMF Tg Mureş nu presupune bani suplimentari de la buget

Epoch Times România
13.03.2012

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat, marţi, că Facultatea de Medicină în limba maghiară care ar putea fi înfiinţată în cadrul UMF Târgu Mureş nu va presupune bani suplimentari de la buget, întrucât nu va fi ordonator de credite.

Suciu a explicat că finanţarea acestei facultăţi se va face din bugetul UMF Târgu Mureş, ale cărui resurse vor fi doar altfel repartizate.

"Facultatea de Medicină care ar putea să fie înfiinţată nu este ordonator de credite. Ea presupune doar reorganizare bugetară în cadrul ordonatorului de credite care e UMF Târgu Mureş", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dan Suciu a menţionat că în şedinţa Guvernului de marţi a fost o primă lectură a proiectului de hotărâre referitor la UMF Târgu Mureş.

"În urma acestei lecturi, hotărârea va fi zece zile în dezbatere publică, e deja afişată pe site-ul Ministerului Educaţiei. Ea prevede, printre altele, aşezarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba de predare maghiară pe următoarele structuri: asistenţă medicală generală, medicină, medicină în limba engleză, farmacie în limba maghiară şi moaşe. Este parte a Universităţii multiculturale de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi această chestiune a multiculturalităţii este un element important în constituirea instituţiei", a conchis Dan Suciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor