Daily Mail explică de ce mulţi ţigani vor veni în Marea Britanie

Ţigani
Ţigani (Epoch Times România)

Jurnaliştii de la cotidianul britanic Daily Mail au explicat, într-un reportaj realizat la ghetoul de romi din Baia Mare, care sunt condiţiile care îi vor face pe mulţi ţigani să părăsească România şi să emigreze în Marea Britanie. În reportaj este înfăţişată viaţa romilor din ghetoul de la Baia Mare, unde locuiesc peste 500 de familii în condiţii insalubre şi fără apă, energie electrică sau canalizare.

În articol se menţionează şi despre scandalul declanşat în urma deciziei primarului de a ridica un zid în jurul ghetourilor.

"În astfel de condiţii, nu este deloc surprinzător că mulţi români spun că le-ar plăcea să se mute în Marea Britanie din ianuarie 2014, când vor dobândi dreptul de a locui şi munci acolo, odată ce restricţiile aplicate românilor şi bulgarilor vor fi anulate, în conformitate cu principiul european al libertăţii de mişcare", scriu jurnaliştii de la Daily Mail.

Primarul Cătălin Chercheş a mutat ţiganii din case improvizate în fostele birouri ale fabricii Cuprom, unde susţine că au condiţii mai bune de trai.
Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului l-au acuzat pe edil de rasism, dar acest lucru nu l-a împiedicat să fie reales cu 86% din voturi.