Dacian Cioloş: "Am creat un nou minister al Consultării Publice şi Dialogului Civic"

Premierul Dacian Cioloş a anunţat joi, în cadrul primei sale şedinţe de guvern, că a creat un nou minister, cel al Consultării Publice şi Dialogului Civic.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

"Vom adopta o ordonanţă privind organizarea ministerelor. Sunt câteva modificări în structura unor ministere, cred că sunt doar cinci afectate de modificări de nume sau mici reorganizări, mai ales pe partea economică. Avem în structura guvernului un nou minister, partea de dialog social a trecut la Ministerul Muncii. Am creat un nou minister al Consultării Publice şi Dialogului Civic", a declarat premierul, citat de b1.ro.

Prin înfiinţarea acestui nou minister, Cioloş vrea ca Executivul să primească mesaje din partea societăţii şi să comunice mai uşor cu cetăţenii. În acelaşi timp, "vom păstra legătura şi cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economică. Dincolo de contactele fireşti aş vrea ca şi restul comunităţii să aibă canale de comunicare cu noul guvern".

În cadrul şedinţei de guvern, Dacian Cioloş a precizat că vrea să primească informaţii despre pregătirile de iarnă şi doreşte organizarea unei întâlniri cu toate autorităţile de management şi cele implicate în absorbţia fondurilor europene.

Premierul a mai discutat despre faptul că există posturi libere de management în multe instituţii de gestionare a fondurilor europene şi a rugat ministrul ca perioada de depunere a candidaturilor să fie suficient de lungă pentru a exista transparenţă.

"Singurele criterii de recrutare vor fi cele de competenţă tehnică, managerială. Doamna ministru, să vă asiguraţi că organizarea e transparentă şi bazată pe aceste criterii. Vreau să urmăresc personal desfăşurarea acestor concursuri", a adăugat Dacian Cioloş.

Totodată, premierul a făcut apel la pregătirea unei situaţii a bugetului şi la apariţia unui proiect de buget "cât mai repede".