"Dacă ai nevoie de Sifon pentru şpriţ, apelează la Drulă" – Ministrul Transporturilor atacat de PSD pentru colaborarea cu DNA

Catalin Drula
Catalin Drula (Epoch Times România)

Senatorul social-democrat Marius Humelnicu îl numeşte “sifon” pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după izbucnirea scandalului legat de înregistrarea, în biroul său, a doi lideri PNL de către procurorii DNA. Totodată, într-o postare recentă pe Facebook, PSD acuză PNL de “sifonarea banilor publici”.

“Câte înregistrări mai are Drulă?”, scrie Humelnicu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, senatorul a ataşat şi o poză cu ministrul Transporturilor, alături de mesajul:

“Dacă ai nevoie de Sifon pentru şpriţ, apelează la Drulă”.

(Facebook / MariusHumelnicu)

Mesajul senatorului PSD a fost preluat şi de Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou, care este condus de Ion Rădoi.

“Dacă tot ai sifonat, de ce ai prelungit mandatul cu două luni şi de ce instituţiile statului nu iau măsuri?”, potrivit textului care însoţeşte mesajul.

Acelaşi termen, “sifon”, a fost folosit şi de Victor Ciutacu de la România TV.

“Sifonu’ de Drulă umblă cablat şi vorbeşte cu intonaţie-n ţeavă, prostovanii de liberali se duc la el în birou să se arunce direct în năvod”, a susţinut Ciutacu, citat de Aktual24.ro.

Care a fost reacţia PSD la scandalul înregistrărilor DNA?

(Screenshot)

“Sifon” este un termen jignitor folosit cu precădere în mediul interlopilor, fiind numite astfel persoanele care denunţă infracţiuni.

Reamintim că senatorul PNL George Stângă şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistraţi de procurorii DNA, la jumătatea lunii iunie, în timp ce îi cereau ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, chiar în biroul acestuia, să îi păstreze în funcţie pe şefii Asociaţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi. Stenogramele discuţiilor apar în propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanţa, consultată de G4Media.

Intervenţia celor doi liberali ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, pentru ca senatorul Stângă să demonstreze că are influenţă politică şi pentru a câştiga astfel conducerea PNL Galaţi. Detalii aici.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.) din cadrul Ministerului Transporturilor, Manole Daniel, acuzat de infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de luare de mită. Detalii aici.